RNK Split u nastavak sezone ulazi s bivšim igračima Lazija, Rome i HSV-a

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 12:05

Imena klubova sugeriraju da je riječ o pojačanjima koja bi trebala izboriti ekspresan povratak u drugu ligu.

Početkom slabijeg poslovanja Skladgradnje, kompanije u vlasništvu predsjednika kluba Slavena Žužula, klub više nije imao prijekopotrebna sredstva da bi i dalje funkcionirao na najvišoj razini.

Podsjećamo, prije svega devet godina RNK Split pružio je i više nego dobar otpor Fulhamu u 3. pretkolu Kupa UEFA, ali momčad za koju su tada igrali Damien Duff, J.A. Riise, Bobby Zamora i Steve Sidwell u konačnici je prošla dalje.

Jednako tako, valja istaknuti kako je Split „stvorio“ neke fantastične igrače, a da klub zna što radi pokazali su na primjeru Marka Roga kojeg su kao juniora doveli iz Varaždina pa ga nakon jedne izvrsne sezone prodali u redove zagrebačkog Dinama za ogromnih pet milijuna eura što je i dalje najveći transfer između dva kluba u HNL-u.

Kao što smo već rekli, RNK Split se trenutno nalazi u trećoj ligi jug, a tamo drže čvrsto drugo mjesto te im vodeći Junak iz Sinja bježi svega tri boda.

Momčadi s Parka mladeži očito je dosta trećeligaškog nogometa, a ove su zime u svoje redove doveli nekolicinu igrača koji u svojim životopisima imaju velike klubove kao što su Lazio, Roma, HSV i Bordeaux.

Prvi u nizu, a po mnogima i najveće pojačanje kluba, je Duje Javorčić, bivši U-17 i U-19 reprezentativac koji je karijeru započeo na Poljudu, da bi nakon toga u ljeto 2014. prešao u omladinski pogon RNK Splita. Nakon dvije godine na Parku mladeži prelazi u redove talijanskog velikana Lazija, a i tamo se zadržao dvije godine prije nego li je u ljeto 2018. stigao u redove francuskog prvoligaša Amiensa.

Osim Javorčića u klub je stigao i Abdoul-Azim Kondo, 20-godišnjak s njemačkom putovnicom koji je posljednje dvije godine proveo igrajući za drugu momčad kultnog HSV-a.

U veznoj liniji Splićani će ovog ljeta imati veliku snagu u vidu Josepha Bouassea, 21-godišnjaka iz Kameruna koji je dugo vremena proveo u Romi gdje je igrao za Primaveru, a zanimljivo je kako je upisao i nastup u Serie B gdje kada je kao posuđeni igrač branio boje Vicenze.

Za kraj treba reći kako se klubu priključio i Anseani Hugo Topka iz Bordeauxa.

Hoće li ova „legija stranaca“ biti dovoljna da se Split vrati u drugu, a jednoga dana i u prvu ligu, pokazat će vrijeme, ali u svakom slučaju ukoliko je suditi ovu momčad prema CV-u novih pojačanja, daje se zaključiti kako su ambicije kluba i više nego velike…

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

RNK SplitDuje Javorčić

Ostale Vijesti