REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Rim je danas obojan nebesko plavom bojom, Ibanez darovao kao da je Božić, Sarri slavi pobjedu protiv Mourinha!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 20:04

Lazio je slavio minimalnim rezultatom i na taj način stigao do trećeg mjesta!

U vikendu prepunih derbija onaj rimski pripao je 'gostima'. Od Mourinhove Rome ove se sezone očekivalo puno toga, Dybala je ljetos dočekan kao novi kralj, a mnogi su vjerovali kako je momčad dovoljno kvalitetna da se upusti u borbu za osvajanjem naslova prvaka. No, nije sve išlo po planu, teško se ozlijedio Wijnaldum, s vremenom je i Dybala ispao iz momčadi zbog problema s mišićem, a veoma brzo shvatilo se kako Vučica ima veoma 'kratku klupu' s kojom će teško izgurati sezonu na tri fronta.

Danas je Lazio s minimalnim rezultatom bio bolji u rimskom derbiju. Pogodak odluke postigao je Felipe Anderson, ali po nekoj važnosti on je tek treći po redu koji je zaslužan zašto će Lazio 13. kolo zaključiti na 3. mjestu Serie A.

Igrala se 29. minuta. Roma je htjela bez ispucavanja pokrenuti novi napad, Patricio je kratko dodao do Ibaneza koji je gledao malo lijevo, malo desno, a njegovu je neodlučnost kaznio sveprisutni Pedro koji mu prvo krade loptu, a onda kao na pladnju poslužuje Brazilca koji potom bez ikakvih problema matira jedinicu Rome. Roma je momčad koja ove sezone ima najviše individualnih pogrešaka nakon kojih je momčad primila pogodak (4).

Prošlog ljeta je Španjolac prešao iz Rome u Lazio kao slobodan igrač. Prošao je taj 'transfer' pomalo ispod radara jer se danas 35-godišnjeg Španjolca unaprijed otpisalo, ali on je danas itekako dokazao kako je u njemu ostalo baruta i kako je dovoljna samo jedna iskra da eksplodira. Pedro je netko kome Sarri nevjerojatno vjeruje, samo je pod vodstvo Pepa Guardiole u Barceloni bio produktivniji, ali Sarri je u njemu dobio veliku snagu. Nije Pedro netko tko će biti u prvom planu, koga će se prvog tražiti potpis ili slika, ali Sarriju je jasno kako bez njega do izražaja ne bi došli mnogi drugi u momčadi. Iako je krilo, Pedro često odrađuje 'prljav posao' kao da je – defenzivni veznjak! Za njega će se reći kako je radni napadač, a baš taj njegov rad, ali i talent da osjeti situaciju u kojoj treba visoko napasti, danas su Laziju osigurali veoma važna tri boda.

Mourinho možda danas nije mogao računati na Dybalu, ali Sarriju su nedostajala dva najbolja igrača koje ima na raspolaganju – Sergej Milinković Savić i Ciro Immobile. Doduše, potonji je bio na klupi, ali više kao moralna podrška momčadi jer se znalo kako zaigrati neće. Roma je bez Argentinca puno slabija u kreaciji, a jedinu priliku iz prvog poluvremena vrijednu spomena propustio je Nicolo Zaniolo koji je u 34. minuti savladao Provedela, ali je pogodak u konačnici spriječila greda.

Nije uspio The Special One u poluvremenu probuditi svoju momčad. Njegova momčad u nastavku nije kreirala nijednu ozbiljnu priliku, Lazio je 'umrtvio' igru te su na kraju zasluženo došli do pobjede. Nisu ni oni prijetili, ali kad su trebali, bili su ubitačni.

Uostalom, zna se kako se derbiji ne igraju, oni se pobjeđuju.

Spomenimo za kraj kako je Toma Bašić u igru ušao umjesto Luisa Alberta u 71. minuti, a ovo mu je bio prvi nastup i prva pobjeda u 'Derbyju della Capitale'.



Tagovi

RomaLazioPedroFelipe Anderson

Ostale Vijesti