Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Rijeka remizirala s ‘ratobornim’ Udineseom na Rujevici, nova fenomenalna golčina Marca Pašalića

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 19:04

Gostima je netko očito zaboravio javiti kako je ovo prijateljska utakmica budući da su susret završili s tri žuta i jednim crvenim kartonom

Lider HNL-a, Rijeka, pred svojih je 2889 navijača odigrala jako zanimljivu prijateljsku utakmicu protiv talijanskog prvoligaša Udinesea. Gosti su poveli preko Zerrage u 26. minuti, da bi onda 10 minuta kasnije konačnih 1-1 novim sjajnim pogotkom postavio Marco Pašalić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je u ovaj ogled ušla bez šestorice igrača. Sopić nije mogao računati na Labrovića, Ivanovića, Hodžu i Bandu zbog reprezentativnih obveza te na Petroviča i Grgića koji imaju problema s ozljedama.

Na golu je tako bio Martin Zlomislić, buduća jedinica Riječana kad Laborivć ostvari inozemni transfer kojeg sasvim sigurno zaslužuje, dok je utakmicu započeo gotovo pa najjači sastav Rijeke kojeg su od iskusnijih predvodili Dilaver i Pjaca. Jedino ‘iznenađenje’ vidjeli smo u posljednjoj liniji gdje je Radeljić dobio prednost ispred Mitrovića i ‘Cristiana’ Galešića.

Što se tiče gostiju iz Udina, u njihovim se redovima moglo vidjeti nekoliko zanimljivih imena. Predvodio ih je sjajni Roberto Pereyra, 32-godišnji Argentinac koji je u dresu aktualnog prvaka svijeta upisao 19 nastupa, a u dresu Udinesea čak 205. Od ostalih igrača u bijelo-crnom dresu isticali su se Florian Thauvin koji je s Les Bleusima osvojio naslov prvaka svijeta 2018. godine (finale protiv Hrvatske odgledao je s klupe) te Isaac Success (27), inače najmlađi brat nekadašnjeg igrača Rijeke Goodnessa Ajayija (29) koji već godinu dana brani boje Opatije. U obitelji Ajayi se nogometom bavi i Junior Ajayi (27), stoper egipatskog prvoligaša Smouha.

Zlomislić je u petoj minuti upisao dvije sjajne obrane, ali 21 minutu kasnije bio je nemoćan. Jako su loše na lijevoj strani riječke obrane surađivali Goda i Radeljić, Thauvin je sjajnim ubačajem uposlio Zarragu, a njemu nije bilo teško matirati Zlomislića. - 0-1

Nakon tog pogotka se Rijeka malo ‘digla’, Pjaca je dobro zaprijetio koju minutu kasnije, ali za poravnanje smo morali pričekati 10 minuta.

A onda je na scenu stupio Marco Pašalić.

Veliko ovoljetno pojačanje Rijeke je u nekoliko utakmica demonstirao kako u svojoj ljevici ima pravu ‘bombu’. To smo vidjeli na prvenstvenim i europskim utakmicama, a sada i na prijateljskim. Desno krilo Riječana je olako shvaćen od strane gostujuće obrane nakon čega je s kojih 17 metara sjajno, od vratnice, matirao gostujućeg čuvara mreže Silvestrija koji je svojom ‘paradom u ništa’ samo dodatno uljepšao pogodak riječkog ofenzivca. - 1-1

Inače, nogometaši Udinesea bili su jako oštri u ovoj utakmici. Kao da im je netko zaboravio spomenuti da je riječ o prijateljskom ogledu. Prvo je zbog ozljede igru napustio Smolčić u 41. minuti, da bi onda u 53. s bolnom grimasom na terenu ostao ležati Obregon koji je na par minuta ranije zamijenio Yansanea.

Prvu veliku priliku u nastavku gosti su propustili u 65. minuti, ali jako lošu reakciju Čabraje uspio je popraviti Zlomislić koji se ‘bacio u šut’ Camare te je baš on najzaslužniji zašto je na semaforu ostalo 1-1.

Gosti su imali ‘mrtvaca’ u 72. minuti nakon sjajne kombinacije Zarrage i Thauvina koji su dvostrukim proigravanjem izbaciji cijelu posljednju liniju domaćeg sastava, ali udarac francuskog veznjaka s 10 metara otišao je par centimetara pored gola.

U 75. minuti je velikim pljeskom s terena pozdravljen Martin Zlomislić, definitivno najbolja ‘drugi vratar’ u HNL-u, a u završnici utakmice gol Rijeke branio je nadareni Todorović koji ipak nije imao previše posla do posljednjeg sučevog zvižduka. (I.A.S.)

Rijeka – Udinese 1-1

Strijelc: 0-1 Zarraga (26.), 1-1 Pašalić (36.)

Stadion: Rujevica, gledatelja: 2889.

Glavni sudac: Marin Rožman, pomoćnici: Luka Pajić, Hrvoje Perkov.

Žuti kartoni: Janković (Rijeka), Quina, Kabasele, Perez, Lucca (Udinese).

Crveni karton: Perez (Udinese, 89.)

Rijeka (4-3-3): Zlomislić (75. Todorović) – Smolčić (41. Bogojević), Dilaver (61. Galešić), Radeljić (61. Mitrović), Goda (61. Čabraja) – Janković, Selahi, Fruk (61. Ilinković) – Pašalić, Yansane (51. Obregon), Pjaca (81.Juncaj)

Udinese (3-5-2): Silvestri – Ferreira, Perez, Kabasele – Pereyra, Camara, Zarraga, Quina, Zemura – Success, Thauvin. Još su igrali: Guessand, Lucca, Pejčić.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijekaUdineseprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti