Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka počela pripreme, prvi trening vodili Tadić i Budicin, Palikuča poručio: „Bit će puno novih lica“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 14:14

Mangia zna put do Rujevice, ali danas na istu nije stigao…

Nogometaši Rijeke danas su započeli pripreme uoči nove sezone. Iako se i dalje ne zna tko će biti novi kapetan (čitaj: novi trener) riječkog broda u sezoni u kojoj bi ciljevi i apetiti trebali biti znatno manji u odnosu na prethodno godine, 25 igrača bilo je prisutno na prvom okupljanju koje su zajedničkim snagama vodili Fausto Budicin i Dragan Tadić. Potonji je posljednji angažman imao u Hrvatskom dragovoljcu, dok Fausto Budicin posljednjih godinu dana radi kao voditelj škole nogometa.

Kako je Germanijak ekskluzivno doznao, glavni trener Rijeke trebao bi postati Devis Mangia. Izbornik Malte još uvijek nije ništa potpisao, ali sve bi se trebalo riješiti u narednim danima.

Na konferenciji za medije prisustvovali su Robert Palikuča i Haris Vučkić, slovenski ofenzivac koji će ostati u Rijeci i sljedeće sezone.

„Vrlo pozitivno gledamo prema novoj sezoni, bit će puno novih lica u momčadi, imat ćemo mladu momčad“, rekao je Palikuča na početku obraćanja okupljenim predstavnicima medija pa dodao:

„Cilj nam je trenersku situaciju riješiti kroz ovaj tjedan. To što smo si zacrtali je jako komplicirano. Ne mogu govoriti zašto je komplicirano i zašto se odugovlači. U nogometu za neke situacije treba vremena. Želimo kompletan novi stručni stožer i izabrali smo rješenje koje je najbolje za Rijeku. Za to rješenje nam treba jednostavno vremena. Manje-više sve je nekako dogovoreno, ali finalizacija može potrajati još nekoliko dana. Ne mogu o detaljima, ima tu nekih poslovnih tajni i stvari koje moramo respektirati. Trener stranac? Da, ima strano državljanstvo“, rekao je Palikuča.

Rijeka nije odustala od Gnezde-Čerina i Krešića s kojim se želi pokušati dogovoriti nastavak suradnje, dok Issah Abass i Darko Velkovski više ne stanuju na Rujevici. Isto tako, ove srijede će Andrej Prskalo, najtrofejniji nogometaš u povijesti kluba, posljednji put za sebe moći reći da je igrač Rijeke

Zanimljivo, Rijeka je dogovorila sporazumni raskid suradnje sa Savom Arangelom Čestićem koji je sam izrazio želju za odlaskom iz kluba.

Na prvom okupljanju bili su sljedeći igrači:

Vratari: Martin Zlomislić, David Nwolokor, Aleksa Todorović

Braniči: Mikhali Merkulov, , Niko Galešić, Duje Dujmović, Ivan Smolčić, Tino Agić, Filip Braut, Filip Dujmović, Noel Bodetić

Veznjaci: Marino Kukoč, Lindon Selahi, Ivan Lepinjica, Mato Stanić, Adrian Liber, Pablo Alvarez, Silvio Ilinković, Prince Ampem, Matej Vuk, Denis Bušnja, Antoine Coupland

Napadači: Haris Vučkić, Matija Frigan, Admir Bristrić

Obregon i Solano priključit će se momčadi 15. lipnja, dok su Jurišić, Labrović, Vukčević, Hodža i Karicca na pripreme dolaze 20. lipnja.



Tagovi

HNK RijekaRijekaRobert PalikućaFausto BudicinDragan TadićHaris Vučkić

Ostale Vijesti