Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka lakoćom do novih bodova, Marić se predstavio pogotkom

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 04.02.24. | 16:49

Od prve do posljednje minute domaćin je dominirao na lijepo ispunjenoj Rujevici, gostima je posao otežalo izravno isključenje Maurića, a domaćoj se publici sjajno predstavilo novo pojačanje

Rijeka je suvereno stigla do nove pobjede i time na najbolji način potvrdila veliku pobjedu na Poljudu. Pred više od sedam tisuća navijača, Riječani su s 3-0 pobijedili Istru 1961 u dvoboju u kojem tri boda domaćina nisu dolazila u pitanje. Hodža je ranim pogotkom otključao gostujuću mrežu, Janković je školski izveo 11-erac, a Marić se pogotkom na debiju predstavio navijačima. No, da sve ne prođe u savršenom tonu za Željka Sopića i Rijeku, Niko Janković zadobio je ozljedu prilikom izvođenja udarca s bijele točke.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vrlo sadržajnu utakmicu gledali smo u prvom poluvremenu. Svega je bilo – golova, kartona i žute i crvene boje, upotrebu VAR-a, jednu potencijalnu grešku suca Čuline, a nažalost i ozljedu ponajboljeg igrača Rijeke.

Igrači pod vodstvom Željka Sopića bolje su krenuli u dvoboj i vrlo brzo kapitalizirali terensku inicijativu. Marko Pjaca dobio je loptu na lijevoj strani, driblingom se oslobodio čuvara i zavrnuo loptu u sredinu, gdje se na pet metara ubacio Veldin Hodža i lakoćom matirao Majkića.

Zanimljivu situaciju vidjeli smo u 23. minuti, iako se nije dogodila ništa što bi moglo dovesti do pogotka. Pašalić je izgubio loptu u blizini suparničkog 16-erca, Erceg je krenuo u polukontru, Pašalić ga je povukao za ruku i oduzeo mu loptu, a Čulina je ostao nijem. Temperamentni Erceg poludio je na Čulinu jer je smatrao da se radilo o očitom prekršaju, u protest se uključio i Majkić, a Čulina ih je obojicu kaznio žutim kartonom.

Domaćin je do drugog pogotka stigao u 34. minuti. Izveli su aut, nakon jednog duela činilo se da je gostujuća obrana očistila opasnost pred svojim vratima, no aktivirala se VAR soba, sugerirala da je Dario Marešić igrao rukom, Čulina je to sam pogledao i bez puno razmišljanja pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je školski izveo Niko Janković, snažan udarac u desnu stranu i Majkić je, iako je pogodio stranu, bio potpuno nemoćan. No, prilikom izvođenja kaznenog udarca, Janković se ozlijedio i odmah je prema klupi signalizirao da mora izaći iz igre, a zamijenio ga je Slovenac Dejan Petrovič.

Odlazak na veliki odmor Istra 1961 dočekala je s igračem manje. Na ulasku u 45. minutu, Antonio Maurić s leđa je startao na Selahija, a Čulina mu je pokazao izravan crveni karton.

Imali su Riječani u preostale tri minute sudačke nadoknade jako dobru priliku i za treći pogodak. Pjaca je oštro ubacio na drugu vratnicu, Pašalić je natrčao i dobro poklopio loptu, ali zatresao je mrežu s vanjske strane.

U nastavku dvoboja, gosti su se suočili s još većim naletom domaćin. Pokušao je David Català s tri nova igrača osvježiti sastav već od 46. minute, ali igrač manje bio je prevelik hendikep. Već u 48. minuti Pašalić je lijepo probio po desnoj strani, vratio povratnu loptu za natrčalog Hodžu, ali njegov dosta dobar udarac brani Majkić. Bio je vrlo raspoložen Marco Pašalić, predstavljao je stalnu prijetnju Puljanima, a dva je puta na ozbiljne kušnje stavio Lovru Majkića. Vrlo dobri vratar Istre 1961 u tim je duelima izlazio kao pobjednik, ali u 74. minuti niti on nije mogao spasiti svoju momčad. Smolčić je probio po lijevoj strani, prizemno ubacio u sredinu, a tamo je sjajno reagirao Mirko Marić. Novopridošli napadač i nekadašnji prvi strijelac HNL-a, u igru je ušao 15-ak minuta prije toga i praktički je iz prvog ozbiljnijeg dodira zabio gol.

Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko poluprilika za domaći sastav, gosti su bili potpuno nemoćni i kao da su samo čekali da sa što manje golova u mreži odu s Rujevice. U završnici dvoboja ozlijedio im se i Slavko Blagojević, djelovala je ozljeda slično kao i kod Jankovića, pa ostaje za nadati se da nijedan neće dugo izbivati s terena.

Rijeka – Istra 1961 3-0

Rijeka. Stadion: Rujevica

Strijelci: 1-0 Hodža (10., Pjaca), 2-0 Janković (34., 11m), 3-0 Marić (74., Smolčić)

Žuti kartoni: Bogojević, Selahi (Rijeka), Erceg, Majkić (Istra 1961)

Crveni karton: Maurić (Istra 1961)

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb), VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Bogojević (58. Veiga) – Selahi (58. Banda), Hodža – Pašalić (77. Ivanović), Janković (37. Petrovič), Pjaca – Obregon (57. Marić)

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Valinčić, Majstorović, Marešić, Kadušić (63. Douglas) – Mlinar (46. Ćalušić), Blagojević (80. Ahmeti), Maurić – Ekong (46. Petrusenko), Erceg, Vuk (46. Koski)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaRijekaIstra 1961Mirko MarićNiko JankovićVeldin Hodža

Ostale Vijesti