Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka ga je prodala za dva milijuna eura, a sad je dobio otkaz u najzrelijim igračkim godinama

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 01.05.21. | 08:29

Dobar dio karijere proveo je u Rusiji, a posljednje dvije godine igrao je u 'onoj drugoj' Bundesligi.

Bivši napadač Rijeke i standardni reprezentativac Albanije, Bekim Balaj, više nije član austrijskog prvoligaša Sturm Graza.

Balaj je godinu i pol dana proveo u Rijeci u koju je stigao iz Slavije Prag za 550 tisuća eura, a taj posao pokazao se jako dobrim za momčad s Kvarnera. Za Rijeku je ukupno odigrao 55 utakmica u svim natjecanjima, zabio je 20 pogodaka, a dobrim igrama zaradio je transfer u Terek Grozny čiji je član bio tri godine.

Rusi su za njega izdvojili čak dva milijuna eura odštete, a ubrzo nakon njega u klub je stigao i Odishe Roshi, također albanski reprezentativac koji je prije Tereka igrao za Rijeku.

Od ljeta 2019. godine Balaj je bio član Sturm Graza. Ipak, odlazak u Austriju pokazao se kao loša odluka budući da je Balaj zabio 14 pogodaka u 61 nastupu, s tim da je ove sezone u prvenstvu postigao tek tri pogotka.

Zbog tog skromnog učinka uprava mu je ranije od dogovrenog dala slobodne ruke da potraži novi klub, a zasad nema nikakvih naznaka gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Tko zna, možda se vrati na Kvarner, jer ovog ljeta, nakon što isteknu sve posudbe, Riječani ostaju samo na jednom napadaču – Milanu Ristovskom.


Tagovi

Bekim BalajHNK RijekaRijekaSturm GrazTerekAkhmat GroznyRuska Premier ligaAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti