Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka ga je prodala za 2 milijuna eura, po odlasku iz HNL-a bio je u Rusiji i Austriji, a sad je ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 09:46

Igrao je na Euru, i dalje je standardni reprezentativac svoje zemlje, a otkaz u klubu nije nikakvo iznenađenje ako uzmemo u obzir da pola godine nije zabio pogodak.

Albanski napadač Bekim Balaj više nije član ruskog prvoligaša Nižnji Novgoroda, objavili su iz kluba na službenim stranicama. Nekadašnji napadač Rijeke odlazi iz kluba nakon svega pola godine, a ove sezone je ostao bez učinka u prvenstvu iako je upisao čak 15 nastupa (13 kao starter).

Balaj je Rijeku napustio u ljeto 2016. godine, a Terek Grozny je za njega izdvojio dva milijuna eura. Bilo je to neposredno nakon što je s Albanijom igrao na Euru, a bilo je to prvo veliko natjecanje na koje su se plasirali. Izbornik je tih godina bio Giovanni De Biasi, a dosad je Balaj za reprezentaciju svoje zemlje skupio 44 nastupa i osam pogodaka.

Prije Rijeke, stasiti napadač igrao je za klubove poput Vllaznije, Genclerbirligija, KF Tirane, Sparte Prag, Jagiellonije i Slavije Prag, dok je poslije angažmana u Tereku, čiji je član bio tri godine, igrao je za austrijski Sturm Graz dvije sezone prije nego što se na početku ove sezone vratio u Rusiju.

„Bio sam sretan što sam se vratio u Rusiju, htio sam ponovno pokazati svoju kvalitetu u ovom natjecanju. Nižnji ima dobru momčad, u svakoj utakmici smo se borili. Naravno da bih htio da se sve drugačije odigralo, ali to je nogomet. Možda je vrijeme za mene da napravim neku promjenu. Sad već bivšim suigračima želim puno sreće u nastavku prvenstva. Sljedeći klub? Ništa vam ne mogu reći na tu temu“, istaknuo je Balaj.

Svojevremeno je njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosila 3 milijuna eura, dok danas ista iznosi 300 tisuća eura.


Tagovi

Bekim BalajHNK RijekaRijekaAlbanijaAlbanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti