Rijeka djelomično iskoristila posrtaj Hajduka, budući „dinamovci“ donijeli Lokosima bod (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 22:58

Uzbudljiva utakmica na Rujevici s pregršt prilika i golova.

Vrlo uzbudljivu utakmicu gledali smo večeras na Rujevici, gdje su pravi derbi u borbi za drugo mjesto odigrali nogometaši Rijeke i Lokomotive. Utakmica puna uzbuđenja uz rezultatske preokrete u konačnici je završila remijem 2:2, čime su momci Simona Rožmana preskočili Hajduk i preuzeli drugo mjesto ljestvice, ali samo s bodom prednosti nad Splićanima.

Počeli su domaćini žestoko, a već u trećoj minuti Franko Andrijašević je pucao pored gola, dok je nešto kasnije priprijetio Tibor Halilović, ali vratar 'lokosa' Ivo Grbić bio je koncentriran.

Dominirali su Riječani travnjakom, iako se mora priznati bez veće prilike za zgoditak, a potom su momci Gorana Tomića dočekali kontru te iz prve opasnije prilike u 36. minuti zabili za vodstvo 0:1. Cokaj je odličnom dugom loptom pronašao Lirima Kastrarija, a novi igrač Dinama od sljedeće sezone snažno je pucao u prvi Pandurov kut i zabio za vodstvo i 500. prvenstveni gol gostiju.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/zNO5L" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

U drugom dijelu su domaćini i jače pritisnuli, Lokomotiva je čekala kontru kao u prvom dijelu, a dočekali su je u 64. minuti preko Uzunija. Ipak, albanski reprezentativac je u čistoj šansi bio neprecizan i pucao pored gola.

Samo minutu kasnije Rožman radi vjerojatno ključnu zamjenu, Sterling Yateke ulazi u igru umjesto Lepinjice, a nije mu bila potrebna ni puna minuta da donese poravnanje. Halilović je centrirao iz kornera, Velkovski puca glavom, a nakon odbijanca od Grbića, Yateke zabija za 1:1.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/XakOX" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Obje su momčadi potom krenule po drugi gol, a veliki tragičar je zamalo bio Uzuni koji je promašio otvoren gol u 72. minuti. Nakon njega, Tuci je pucao par minuta kasnije, ovog puta iskazao se Pandur, da bi u 78. minuti Riječani stigli do preokreta.

Smolčić je ubacio s lijeve strane, a najviši u skoku je Andrijašević koji glavom od pod šalje loptu u suprotni Grbićev kut i zabija za 2:1.

Nastalo je opće oduševljenje na Rujevici, izgledalo je kako Rijeka grabi prema sva tri boda i istoj tolikoj prednosti nad posrnulim Hajdukom, ali da utakmica nije riješena podsjetio je Myrto Uzuni. Albanac se izborio za odličnu priliku u kaznenom prostoru domaćih, rukama ga povlači Capan koji dobiva drugi žuti, isključujući, karton, a zagrebačka momčad dobiva jedanaesterac od suca Damira Batinića.

Siguran realizator u 84. minutibio je Fran Karačić, još jedan novi igrač Dinama od sljedeće sezone, a on je pucao snažno po sredini gola.

Preostalo je još više od deset minuta jer je Batinić dao šest minuta nadoknade, ali rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Franko AndrijaševićSterling YatekeFran KaračićLirim Kastrati

Ostale Vijesti