IPA
IPA

Rijeci je donio posljednje Sunce, Verona ga je platila 1.2 milijuna eura, a sad karijeru nastavlja u Erediviziji

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 13:02

Talentirani vratar lani je pod vodstvom Igora Tudora skupio pet nastupa, a sljedeću sezonu branit će boje kluba čiji je dres svojevremeno nosio Andrija Balić.

Ivor Pandur novi je igrač Fortune Sittard, objavili su iz nizozemskog kluba na svojim web stranicama. Talentirani vratar rodom iz Rijeke u klub dolazi na jednogodišnju posudbu, a za mjesto prvog vratara borit će se s Yanickom van Oschom.

Pandur je izdanak Rijekine škole nogometa. Prošao je kroz sve mlađe uzraste kluba i reprezentacije, a dobrim predstavama na golu matičnog mu kluba prije dvije godine zaradio je višemilijunski transfer u Veronu.

Iako je za Rijeku skupio tek 24 nastupa, na Rujevici ga se rado sjete budući da je baš Ivor Pandur najzaslužniji za osvajanje posljednjeg riječkog trofeja. U finalu Hrvatskog kupa 2020. godine Rijeka je na Šubićevcu odmjerila snage s Lokomotivom. Iako je Tomićeva momčad bila bolja te su Zagrepčani stvorili puno više opasnijih prilika, svojim bravurama među vratnicama Ivor Pandur sačuvao je mrežu netaknutom. Pored strijelca jedinog pogotka na tom ogledu, Tibora Halilovića, Ivor Pandur bio je najzaslužniji zašto je Sunce na zasjalo nad Kvarnerom, a ne Kajzericom.

Po odlasku u Veronu nije se uspio izboriti za ulogu startera kraj iskusnih Silvestrija i Montipa pa su tako u klubu procijenili da bi za njegov razvoj bilo najbolje da mu se proba pronaći klub gdje će otići na posudbu i na taj način steći prijeko potrebno iskustvo. U Veroni na njega dugoročno itekako računaju, ali narednu godinu bit će član kluba čiji je član svojevremeno bio Andrija Balić.

Inače, od prošle sezone je član Fortune i bivši desni bek Dinama Ivo Pinto, dok je ovog ljeta u klub stigao iskusni turski napadač Burak Yilmaz koji je u protekle dvije sezone u Ligue 1 skupio 20 pogodaka i osam asistencija.

Fortuna se, izgleda, sljedeće sezone ne planira samo osloniti na fortunu da bi ostvarili sve ciljeve, već je uprava kluba mladom treneru Sjorsu Ulteeu na raspolaganje dala jednu veoma kvalitetnu momčad.

Inače, Pandur je postao treći Hrvat u Erediviziji, a osim njega tu su još i prethodno spomenuti Tibor Halilović (Heerenveen) te Marin Šverko (Groningen).

(I.A.S.)


Tagovi

Hellas VeronaVeronaIvor PandurFortuna SittardEredivisie

Ostale Vijesti