Pixsell/Nel Pavletic
Pixsell/Nel Pavletic

Riječani neće podcijeniti ‘bombardere’ s Ovčjih otoka, Selahi: “Znamo gdje smo griješili”, Jakirović: “Juncaj je došao kao dio poslovne suradnje”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.08.23. | 13:00

O Lilleu se, barem naglas, ne smije pričati na Rujevici - sav fokus stavljen je na uzvrat protiv B36 Torshavna.

‘Prvo poluvrijeme’ između Rijeke i B36 Torshavna završilo je rezultatom 3-1 pa će tako ovog četvrtka Riječani nastojati već u ranoj fazi utakmicu odvesti u mirne vode i samim time rutinski izboriti plasman u daljnju fazu natjecanja gdje ih čeka Lille. Na konferenciju za medije stigli su Sergej Jakirović i Lindon Selahi, a na uvodu je trener momčadi s Kvarnera istaknuo sljedeće:

“Prvo poluvrijeme smo dobili gore rezultatom 3-1, ono što se kaže osjetili smo ih na terenu jer jedno je priprema, a drugo sama utakmica. Igrali su u jako niskom bloku, a nešto tako očekujem i sutra. Ne vjerujem da će nešto mijenjati. Od nas očekujem maksimalnu ozbiljnost i da završimo utakmicu te pobijedimo.”

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što se tiče ozljeđenih, situacija je sljedeća:

“Čabraja i Petrovič su ‘out’, a upitni su Banda i Dilaver. Obregon je dobio temperaturu, Lepinjica ju je imao i vraća se treningu. Goda je dobio jedan nezgodan udarac. Ostali su na dispoziciji”, dodao je trener Rijeke, s tim da taj njegov odgovor jasno govori kako će promjena u početnoj postavi sigurno biti.

Lindon Selahi, koji je jako dobro ušao u novu sezonu, uoči ogleda s ‘bombarderima’ s Ovčjih otoka je istaknuo sljedeće:

“Imamo dobar rezultat pred uzvrat, ali moramo i ovu utakmicu shvatiti ozbiljno. Znamo što je bilo dobro i gdje smo griješili u prošloj utakmici, a u utakmicu moramo krenuti kao da je rezultat 0-0.”

Inače, Jakirović je za Novi list odgovorio na pitanje i o najnovijem igraču u redovima Rijeke koji je predstavljen dok je momčad bila na Ovčjim otocima. Njegov životopis nije naročito impresivan, a pravi razlog dolaska objasnio je trener Rijeke

“Taj transfer je realiziran s poslovnog aspekta, našeg predsjednika i njegovog oca. Polako otvaramo američko tržište, što se tiče MLS-a i svega ostaloga. Želimo kroz tu suradnju postati zanimljivi i tamošnjem tržištu. Problem je bio što Steven na liječničkom pregledu nije odmah dobio zeleno svjetlo pa je išao na dodatne pretrage te što je propustio dva mjeseca. Sad je sve u redu, ali trebat će vremena da uđe u trenažni proces, pa ćemo ga vidjeti kroz prijateljske utakmice. Može igrati oba dva krila, što je nama zanimljivo. Mora se pokazati da može konkurirati za Rijeku”

Za kraj valja naglasiti kako je dosad prodano više od pet tisuća ulaznica za utakmicu što znači da će još jednom Riječani u svojim navijačima imati 12. igrača. (G)



Tagovi

HNK RijekaRijekaB36 TorshavnKonferencijska ligaSergej JakirovićLindon Selahi

Ostale Vijesti