REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Reprezentativac Kosova ima srčane probleme zbog komplikacija s koronom

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 17:09

Bivši protivnik Vatrenih s terena će izbivati najmanje tri mjeseca

Bersant Celina neće biti u konkurenciji francuskog drugoligaša Dijona sve do studenog. Naime, 24-godišnjak koji igra na poziciji napadačkog veznog doživio je srčane probleme uslijed komplikacija uzrokovanih koronavirusom i do daljnjega će biti izvan pogona, javili su kosovski mediji.

Karijeru je započeo u Manchester Cityju, koji ga je još 2012. doveo iz švedskog Stromsgodseta, a za klub s Etihada debitirao je u veljači 2016. u porazu protiv Leicestera (3:1), kada je u 13 minuta na terenu uspio asistirati za jedini pogodak svoje momčadi. Ubrzo je odlučio da umjesto Norveške, čiji je dres nosio u mlađim uzrastima, želi na seniorskoj razini predstavljati reprezentaciju Kosova i svoj debi upisuje u lipnju iste godine. Uslijedile su posudbe u nizozemski Twente te Ipswich, a u ljeto 2018. za tri i pol milijuna eura prelazi u redove Swansea Cityja, gdje je u 79 nastupa zabio 10 golova i dodao 11 asistencija.

Od prošlog je rujna član Dijona i u 33 nastupa ima pet dodavanja za pogodak. Htio ga ja ovog ljeta vratiti Ipswich, engleski drugoligaš bio je zadovoljan njegovim predstavama iz vremena kada je kod njih bio na posudbi, ali situacija s koronavirusom sve je, čini se, odgodila.

Zdravlje je ipak, naravno, na prvom mjestu, tako da će Celina pauzirati sve dok se oporavi. Kako javlja francuski L'Equipe, veznjak koji je sudjelovao u visokom porazom Kosova protiv Hrvatske (6:0) prije pet godina, u konkurenciji neće biti najmanje tri mjeseca.


Tagovi

Bersant CelinaDijonkoronavirus

Ostale Vijesti