Redknapp želi bivšeg legendarnog stopera Manchester Uniteda

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.07.14. | 11:03

Menadžer engleskog prvoligaškog povratnika Queens Park Rangersa Harry Redknapp otkrio je kako intenzivno razmišlja o dovođenju dugogodišnjeg obrambenog nogometaša Manchester Uniteda, Ria Ferdinanda...

Iskusnom 35-godišnjaku 'Crveni vragovi' nisu produžili ugovor ovog ljeta te je nakon 12 godina provedenih na Old Traffordu slobodan igrač. Redknapp je bio njegov bivši trener u West Hamu, a posao bi, prema pisanju Sky Sportsa trebao biti zaključen do kraja tjedna. Ferdinand bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor i na Loftus Roadu bi trebao imati znatno manju plaću nego u Manchester Unitedu, ali prema Redknappovim izjavama, želi doći među Rangerse. S Manchester Unitedom je osvojio šest naslova prvaka, dvaput Liga kup, jednom Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Iza sebe ima 454 odigrane utakmice i osam golova u Manchesterovom dresu.

"Rio je oduvijek bio vrhunski igrač i mnogo bi nam značio njegov dolazak. Želi igrati u Premiershipu i nije skup. Želi doći i biti član naše momčadi pa se nadam da ćemo ga uspjeti dovesti“, rekao je Redknapp o Ferdinandu, koji je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu radio kao komentator za BBC.

Rangersi su navodno zainteresirani i za braniča Tottenhama Michaela Dawsona, s kojim je Redknapp nekad surađivao na White Hart Laneu. No, Redknapp je to demantirao.

„Sviđa mi se Michael. On je vrhunski igrač i momak. Voljeli bi ga imati u svojoj momčadi ali nismo još izvijesili još niti jednu ponudu za njega“, kazao je menadžer QPR-a, koji ne krije i da je zainteresiran za dovođenje bivšeg člana Tottenhama, Stevena Caulkera iz Cardiff Citya, koji će u novoj sezoni biti drugoligaš. Smatra da bi se dobro slagao s Ferdinandom.

„Nadam se da možemo pokrenuti stvari po pitanju Caulkera i da mi mogli imati neke pregovore do kraja tjedna. Mogućnost igranja sa Riom u obrani je nešto što bi mu se moglo svidjeti. On je mlad igrač i jedino može napredovati igrajući uz nekog tko je tako iskusan kao Rio Ferdinand“, zaključuje Redknapp.

"Ako pogledate Garya Cahilla i njegov napredak koji je postigao uz Johna Terrya, vjerujem da Rio to može isto učiniti sa Caulkerom. Zbog toga bi zbilja voljeli da naš plan uspije“.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Harry RedknappRio FerdinandQueens Park RangersManchester UnitedCardiff CityTottenhamMichael DawsonSteven Caulker

Ostale Vijesti