REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Rebić ušao pa asistirao za kasno izborenu pobjedu Milana na Bentegodiju

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 22:29

U neizvjesnoj utakmici igrači Milana svladali su Veronu na Bentegodiju s 2:1 i zadržali zaostatak od tri boda iza vodećeg Napolija. Ante Rebić odigrao je drugo poluvrijeme, a u 81. je sjajno asistirao za pobjednički pogodak svoje momčadi.

Kao i svi ostali sudionici skupine Lige prvaka, Dinamo, Chelsea i Red Bull Salzburg, Milan je ovaj vikend upisao prvenstvenu pobjedu, i to na neugodnom Bentegodiju protiv Verone. Utakmica je bila vrlo izjednačena, a Milan je u završnici dvoboja stisnuo gas i zabio, a jedan od junaka utakmice bio je Ante Rebić koji je u 81. asistirao za konačnih Verona - Milan 1:2.

Milan je zadržao treće mjesto s tri boda manje od Napolija, a Verona je pala na 18. mjesto ljestvice.

Milan je zaigrao u sastavu: Tatarusanu – Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernandez – Krunić (od 60. Pobega), Tonali – Diaz (od 46. Rebić), Adli (od 60. Bennacer), Leao (od 83. Thiaw) – Giroud (od 46. Origi)

Milan je puno bolje otvorio utakmicu i poveo već u 9. minuti autogolom Miguela Velosa. Leao je sjajno probio lijevu stranu, ubacio na peterac, a tamo se našao nesretni Portugalac i skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Milan je mogao udvostručiti svoju prednost već dvije minute kasnije. Veloso je ovaj put izgubio loptu na sredini terena, sijevnula je Milanova kontra, Giroud i Diaz odigrali su dupli pas, no udarac francuskog napadača okrznuo je vratnicu domaćeg gola.

Verona se uspjela konsolidirati i u 19. uspjela izjednačiti. Nakon vrlo lijepe akcije domaćeg sastava Koray Günter je pucao, a lopta se od Milanovog Mattea Gabije odbila iza leđa Cipriana Tatarusanua. Gol je na kraju priznat kao gol domaćeg braniča, a ne autogol.

Do kraja prvog dijela igralo se pretežito na sredini terena. Milan je imao nešto više loptu u svojim nogama, no Verona je bila opasnija po suparnički gol.

Stefano Pioli reagirao je već na poluvremenu. U igru su umjesto Brahima Diaza i Girouda ušli Ante Rebić i Divock Origi.

Drugo poluvrijeme obje momčadi otvorile su s velikim prigodama. Na domaćoj strani blizu je bio Ajdin Hrustić, a onda je Ante Rebić izbio sam pred Lorenza Montipa, ali je pucao ravno u domaćeg golmana. Massimo Cataldi prvi je put reagirao u 54. kada je u igru ubacio Roberta Piccolija a stasiti napadač Verone odmah je u idućoj minuti uzdrmao – gredu.

Gostujući strateg kroz utakmicu je isprobavao igru s trojicom u zadnjoj liniji, a u takvoj formaciji Milan je ponovno proigrao oko 70. minute. Nanizali su Rossoniri nekoliko prilika pred golom Montipa, a posebno dobru imao je Rebić kada je iz blizine pucao glavom, ali nedovoljno dobro za postizanje pogotka.

Ipak, bivši hrvatski reprezentativac u 81. je sjajno uposlio Sandra Tonalija a mladi talijanski veznjak završava kontranapad za vodstvo Milana od 2:1.

Nakon drugog gola Milana primat na terenu ponovno je preuzela Verona. U dva navrata domaća momčad tražila je igranje rukom braniča Milana, no sudac, a ni VAR ostali su nijemi.

Pred Milanom je domaća utakmica protiv Monze (subota, 22. studeni), nakon koje ga čeka dvoboj na Maksimiru u Ligi prvaka (utorak, 25. studeni).

Serie A, 10. kolo

Subota, 15. listopada

Empoli – Monza 1:0

Torino – Juventus 0:1

Atalanta – Sassuolo 2:1

Nedjelja, 16. listopada

Inter – Salernitana 12.30

Lazio – Udinese 0:0

Spezia – Cremonese 2:2

Napoli – Bologna 3:2

Verona – Milan 1:2

Ponedjeljak, 17. listopada

Sampdoria – Roma 18.30

Lecce – Fiorentina 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

MilanHellas VeronaVeronaSerie AAnte Rebić

Ostale Vijesti