Real i Borussia dogovaraju veliki posao

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 11:29

Kraljevski klub bi za malu uslugu Milijunašima 2022. godine dobio dva sjajna igrača u najboljim godinama po vrlo povoljnoj cijeni...

To je tema današnje priče na otvoru madridskog Asa, koji tvrdi kako će mogući Haalandov dolazak na Santiago Bernabeu u velikoj mjeri ovisiti o budućnosti realovca Hakimija koji će do konca tekuće sezone biti na posudbi u Borussiji.

Pitate li As, stvar je vrlo jednostavna. Borussija još nije odustala od Hakimijevog transfera i sprema se Realu poslati službeni zahtjev za njegov ostanak u Dortmundu. To je sigurno, a pitanje je jedino hoće li ponuditi nešto konkretno ili će ga ponovo pokušati posuditi.

Nije tajna kako Real potajno priželjkuje Haalandov dolazak, međutim nije im potreban još sad, nego bi ga radije doveli u ljeto 2022. godine, kad Karimu Benzemi istekne ugovor.

Milijunaši iz Dortmunda u pregovorima s Haalandom i njegovim zastupnikom Minom Raiolom ubacili su otkupnu klauzulu koja ih štiti od europskih giganta pa norveški napadač zasad ne može otići za manje od 75.000.000 eura, ali As uopće ne spominje tu odštetu, nego tvrdi kako će ga njegov aktualni klub dati Realu za nešto povoljnije uvjete, pristane li Kraljevski klub njima napraviti ustupak pri Hakimijevoj kupnji, a sve to jamči usmeni dogovor Reala, Dortmunda i Mina Raiole.

Real bi svejedno platio nešto, ali znatno manje od iznosa otkupne klauzule, a njihov novi napadač stigao bi u Madrid nakon još dvije godine kaljenja u Dortmundu, u kojem bi imao zajamčenu minutažu, koju mu Zidane i društvo ne bi mogli jamčiti već sljedeće sezone.

As tvrdi kako će veliku ulogu pri realizaciji ovog posla imati sjajan odnos Realova predsjednika Florentina Pereza i prvog čovjeka Dortmundove sportske politike Joachima Watzkea, odnosno njihovo šurovanje na sastancima UEFA-e te tvrdi kako će se ta suradnja prenijeti i na trgovanje nogometašima. Realovci bi navodno pristali na vrstu kompromisa pa bi Hakimija ostavili još dvije godine u Dortmudu dok imaju Danija Carvajala u najboljim godinama, a zatim ih obojicu uzeli iz Dortmunda kad Benzemi i Carvajalu isteknu ugovori na ljeto 2022. godine.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

nogometni transferiNogometAchraf HakimiErling HaalandBorussia DortmundReal Madrid

Ostale Vijesti