Rastanak je sve bliži: Real dobio službenu ponudu za Jamesa Rodrigueza

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 09:23

Magični Kolumbijac u najboljim igračkim godinama odlazi iz Europe?

Kako javljaju španjolski mediji, za uslugama ovog vanserijskog igrača nekoliko je zainteresiranih klubova, ali sada je na adresu kraljevskog kluba stigla i prva službena ponuda. Njihova saznanja govore kako je ponudu poslao Inter Miami, klub u vlasništvu nekadašnjeg igrača Reala Davida Beckhama.

Iako se nigdje ne spominje konkretan iznos, američki i španjolski mediji pišu kako Becks ima veoma jednostavnu računicu: Što manja bude odšteta, to će plaća Kolumbijcu biti veća.

Nadalje, valja istaknuti kako James nije netko koga Becks želi u Inter Miamiju zbog njegovih igračkih kvaliteta, već na Kolumbijca gleda kao svojevrsni marketinški trik. Mnogi vjeruju kako će legendarni Englez od Jamesa pokušati napraviti ono što je on svojevremno bio u LA Galaxyju, a Kolumbijac protiv takve ideje nema apsolutno ništa.

Njegove igračke kvalitete, talent i mogućnost da jednim potezom riješi utakmicu nikada nisu bile sporne, ali su mu zato nedostajale druge osobine kako bi postao jedan od najboljih nogometaša svijeta što mnogi misle da je mogao biti. Jamesa ćete rijetko vidjeti kako sudjeluje u fazi obrane, sklon je „biranju utakmica“, igra na mjestu klasične desetke koje, malo po malo, umire u modernom nogometu te je on netko tko voli biti središnja figura momčadi. U sunčanom Miamiju spremni su sve njegove mane staviti sa strane, a vrline istaknuti u prvi plan, ali još uvijek se ne može reći sa stopostotnom sigurnošću kako je James spreman oprostiti se od pravog, europskog nogometa, te svoju karijeru nastaviti u MLS-u.

Bilo kako bilo, o ovom tansferu što više čitamo i pišemo, to nam on realnije zvuči. Jednostavno, Inter Miami djeluje kao izvrstan „fit“ za Jamesa. Zna to Beckham, zna to Perez. Još samo da uvjere Kolumbijca i dresovi već mogu krenuti u tisak...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiJames RodriguezMLSInter Miami

Ostale Vijesti