Raspad prvaka na sjeveru Francuske! Emeryjev PSG ne sja šampionski (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.16. | 19:28

Iznenađenje u Francuskoj.

Ovaj PSG ne sja šampionskim sjajem, a možda je večeras na sjeveru Francuske pokazao da je gotovo s njegovom višegodišnjom dominacijom u tamošnjem nogometu. Istina, svaka čast Guingampu na odličnoj partiji kojom je pokazao zašto je s pravom ove sezone u samom vrhu francuskog nogometa, nakon očajne prošle sezone u kojoj je jedva ostao u Ligi 1.

Iznenađenje se dogodilo: Guingamp - PSG - 2:1!

Strpljivo je domaćin vrebao skupocjene zvijezde Parižana koje su utakmicu ušle u stilu 'lako ćemo'. Da neće Parižani imati lak posao bilo je jasno poslije prvih 45 minuta kada jedva da su priprijetili golmanu Johnssonu. Domaćin je igrao strpljivo, na kontre, a kada su se defenzivci PSG-a prevođeni Marquinhosom i kapetanom Thiagom Silvom uspavali uslijedio je šok. Za samo dvije minute preko Salibura i De Pauwa, Guingamo je stigao do velikih 2:0 i najavio senzaciju.

Pali su Parižani u trenutku kada je njihov trener Emery pojačavao pritisak na sredini ubacivanjem Lucasa i Krychowiaka, a odlični i srčani Guingamp kaznio ih je znalački iz kontranapada. Dva puta je sjajno momčad nekadašnjeg trenera Parižana Kombouarea istrčao u kontre i doveo do ludila mladog golmana Areolu. Sve što je PSG uradio na ovom meču bio je počasni gol Cavanija u 80. minutu poslije lijepe akcije.

Parižani su ovim porazom, inače četvrtim u sezoni, ostali na trećem mjestu s tri boda manje od Monaca i četiri manje od lidera Nice. Ako ove momčadi pobjede u svojim utakmicama 18. kola, odlijepit će se aktualnom prvaku na velikih sedam, odnosno šest bodova razlike, što će Emeryju na Parku prinčeva sigurno stvoriti teži posao u nastavku sezone.


Ligue 1, 18. kolo:

Guingamp – PSG 2:1 (Salibur 660, De Pauw 70'/Cavani 80')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti