Reuters
Reuters

Raritetni El Clasico u kvalifikacijama za Segundu: Druge momčadi Real Madrida i Barcelone love plasman u viši rang

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 11:44

U drugu ligu može se vratiti i slavni Deportivo iz La Corune.

Sinoć smo saznali oba kluba koja su ostvarila direktni plasman u LaLigu, Granada je predvođena bivšim napadačem Lokomotive Myrtom Uzunijem (s 23 gola najbolji strijelac lige), ali i bivšim napadačem Real Madrida i Napolija Joseom Callejonom (najbolji asistent s devet dodavanja) osvojila Segundu, a u prvi rang vraća se i Las Palmas koji je remizirao s Alavesom. Kroz dodatne kvalifikacije mjesto u prvom rangu šanjolskog nogometa tražit će Levante, Alaves, Eibar i Albacete.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iz lige su ispali Malaga, Ponferradina, Ibiza i Lugo, a dva kluba koja će popuniti Segundu su Ferrol i Amorebieta koji su osvojili svoje lige i još će odigrati dvije međusobne utakmice za prestiž, odnosno za ukupnog osvajača trećeg ranga španjolskog nogometa.

Preostala dva sudionika Segunde u idućoj sezoni saznat ćemo sredinom lipnja nakon što završe kvalifikacije za plasman u LaLigu 2! A u polufinalu tih kvalifikacija gledat ćemo El Classico, odnosno susrete između drugih momčadi Real Madrida (Real Madrid Castilla) i Barcelone (Barça Atlètic).

Real Madrid završio je na trećem mjestu svoje grupe, sa šest bodova manje od osvajača lige Ferrola, a Barcelona B na četvrtom mjestu svoje lige sa osam bodova manje od osvajača Amorebiete.

Ovo će biti prvi put u ovoj sezoni da se druge momčadi dva ljuta rivala susreću u ovom natjecanju. Prošle godine bili su u istoj ligi, dvoboj u Madridu završio je 0-0, a u Barceloni 2-2. Prije ta dva dvomeča, El Clasico B se nije igrao od 2014. kada su obje momčadi bile članice LaLige 2. Sada se to neće dogoditi, budući da će plasman u viši rang izboriti momčad koja prvo izađe kao pobjednik iz ova dva dvoboja, a onda im još predstoji finale doigravanja u kojem će igrati protiv boljega iz susreta Celta Vigo B - Eldense.

Napomenimo kako su glavne zvijezda Castille 21-godišnji Španjolac Sergio Arribas, ujedno i najbolji strijelac momčadi, zatim 18-godišnji urugvajski napadač Alvaro Rodriguez, a puno se očekuje i od mladog argentinskog stopera Nice Paza. U Real Madrid Castilli igra i Theo Zidane, sin slavnog Zinedinea.

Barça Atlètic nema toliko zvučnih igrača, Victor Barbera i Estanis Pedrola najbolji su strijelci momčadi s osam pogodaka, a Transfermarkt najviše vrednuje 19-godišnje krilo marokanskog podrijetla Illiasa Akhomacha i veznjaka Pabla Torrea.

Napomenimo kako drugi 'turnir' za ulazak u La Ligu 2 igraju druga momčad Real Sociedada i Alcoron te Castellon protiv slavnog Deportiva iz La Corune, prvaka Španjolske iz 2000. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Real Madrid BBarcelona BBarcelonaReal MadridSegunda

Ostale Vijesti