Ranierijeva nadogradnja Leicestera La Masijinim produktom! Prošao Barcu, Romu i Sporting, počeo kao futsal igrač…

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 10:58

Odbio produžiti ugovor u Barceloni, Katalonci ga prodali u Italiju, Roma ga vrlo brzo preuzela za 6,2 milijuna eura, a danas bi mogli zaraditi trostruko više...

Pred Claudijem Ranierijem je teško ljeto. Iako je od rujna prošle godine većinu svoje energije trošio na rezultatske uspjehe Leicestera, što mu se na koncu vratilo na najbolji način, osvajanjem Premiershipa, pred 64-godišnjim Talijanom je velika bitka na mercatu. Pola momčadi mu je pod ogromnim povećalom skauta brojnih europskih klubova, a teško će se oduprijeti onim najvećim ponudama.

'Lisice' od naredne sezone igraju i Ligu prvaka te je sasvim jasno kako će talijanski stručnjak morati podosta proširiti svoju klupu ako želi biti donekle konkurentan na obje fronte. Najelitnije klupsko natjecanje na 'Starom kontinentu' donest će mu ogromne prihode pa razloga za šparanjem ovog ljeta i nema.

Prema navodima katalonskog Sporta, ali i mnogih talijanskih medija, vodstvo Leicestera svim silama želi za narednu sezonu osigurati usluge mladog paragvajskog napadača Antonija Sanabrije. Igrač Sportinga iz Gijona na posudbi iz Rome sjajno se snalazi u Primeri. Postigao je čak 11 golova u 28 nastupa, što je veliki uspjeh u ipak limitiranoj momčadi za koju igra i naš Alen Halilović.

Sanabria ima pet nastupa za nacionalnu vrstu te ga u domovini vide kao budućeg nositelja navale Paragvaja. Svoj nogometni put započeo je kao futsal igrač, ali se nakon nekog vremena prebacio na mnogo veći terene. Godine 2007. preselio se u Španjolsku, dvije godine kasnije stigao je u Barcelonu i vrlo brzo ušao u famoznu katalonsku školu nogometa La Masiju. Prije tri godine nastupio je za Barcelonu B u španjolskoj Segundi, a onda je iste godine odbio produženje ugovora s Blaugranom.

Početkom 2014. odlučio je zakoračiti na Apenine u redove Sassuola. Samo pola godine kasnije uzima ga Roma za 6,2 milijuna eura, ali pravi iskorak napravio je u Gijonu.

'Vučica' ga je spremna prodati, dapače, inzistira na tom rješenju. Svjesni su kako bi njegovom prodajom mogli zaraditi dovoljan iznos s kojim bi uspjeli zadržati Miralema Pjanića i Radju Nainggolana na Olimpicu.

Tržišna vrijednost Sanabrije, prema podacima s Transfermarkta, kreće se oko 7,5 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Antonio SanabriaRomaClaudio RanieriLeicesterPremiershipSporting Gijon

Ostale Vijesti