Rakitić i Halilović igrali u porazu Barce, Mandžo svih 90 minuta u napadu Atletica

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.08.14. | 10:20

Hrvatski nogometaši u španjolskim klubovima sinoć su bili aktivni. Barcelona je izgubila od Napolija 0:1, dok je Atletico Madrid kod Galatasaraya odigrao 0:0.

Ivan Rakitić krenuo je u prvoj postavi Barce protiv Napolija, a Luis Enrique do 60. minute igrao je s najboljim mogućim sastavom. Katalonci su tih sat vremena bili za nijansu bolji, a Rakitić je kreirao izvrsnu šansu Muniru kojem je Napolijev golman potom obranio zicer. Posljednjih pola sata Enrique je u vatru gurnuo brojne mladiće, među kojima i Alena Halilovića, koji je bio aktivan na desnom krilu, ali bez značajnijeg učinka. Deset minuta prije kraja Napoli je došao do minimalne pobjede golom Džemailija s 30-ak metara. Nije se pritom iskazao novi Barcin vratar Bravo...

U Istanbulu su pak Galatasaray i Atletico Madrid igrali potpuno drugačiju utakmicu, kao da se radilo o bodovima. Mario Mandžukić proveo je na travnjaku svih 90 minuta, iskazao je požrtvovnost, pomagao obrani, a imao je i jednu šansu. Na koncu je zavšilo bez pogodaka.

Pripremne dvoboje igrali su još neki španjolski prvoligaši. Vrijedi izdvojiti pobjedu Celte 3:1 protiv Evertona, uz hat-trick Nolita. Istim rezultatom Athletic Bilbao poražen je od drugoligaša Osasune, a izgubio je i Eibar, 1:2 od Numancije.

Cordoba je s 2:0 dobila marokansku Raja Casablancu, dok je Rayo Vallecano s Leganesom odigrao 2:2.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Alen HalilovićGalatasarayMario MandžukićAtletico MadridNapoliIvan RakitićBarcelona

Ostale Vijesti