Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Radio je zasvirao za kapetana Luku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 08:00

Mario Pašalić protiv Cipra je debitirao, a ispostavilo se i dočekao svoj prvijenac u natjecateljskoj utakmici. Bolje vrijeme za isti nije mogao izabrati, ali iako Vatreni nisu bili na očekivanoj razini, ovaj ogled zauvijek će biti zapamćen po jednom čovjeku - kapetanu Luki Modriću

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je na Rujevici minimalnim rezultatom svladala 100. reprezentaciju svijeta, Cipar, u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Nakon poraza protiv Slovenije, pobjeda je Ciprana bila je neophodna, ali to bi bio slučaj i da su prethodno svladani susjedi budući da je razlika u kvaliteti tolika da o njoj nije potrebno trošiti slova i riječi.

Radio je zasvirao u 40. minuti, iako je za to bilo prilika i ranije. Mario Pašalić postigao je svoj prvi pogodak za Vatrene u natjecateljskoj utakmici, a dojam je kako isti nije mogao doći u bolje vrijeme. Istina, Hrvatska je bila bolja tijekom svih 90 minuta, ali protiv ovakvih suparnika očekuju se uvjerljivije pobjede. Kako za navijače, tako i za same igrače kako bi dobili dodatno samopouzdanje za sve ono što slijedi

"Možda dojam nekada ne treba biti dobar, ali je bitno da se skupe bodovi. Nisam zadovoljan, Hrvatska mora biti bolja, ali nedostajala nam je konkretna završnica kako bi rezultat bio uvjerljiviji", rekao je izbornik Dalić poslije pobjede.

Teško je analizirati utakmicu s tehničko-taktičke strane kad je razlika u kvaliteti ogromna. Uz svo dužno poštovanje, Cipar nije, i nikad ne smije biti, ozbiljan protivnik za Vatrene. Najidealnije bi bilo da su Vatreni s 'pet komada' ispratili Ciprane nazad na svoj iznimno lijepu domovinu, ali na kraju će se zadovoljiti i ovakvim ishodom. Jer bodovi su bili, i uvijek će biti, važniji od dojma.

No, takav stav dugoročno nije dobar, jer igrati na rezultat protiv Engleske i Francuske ili Cipra i Malte nije isto, iako su tri boda - tri boda.

Pred Vatrenima je novi ogled za svega tri dana. Na Rujevicu stiže Malta, reprezentacija čija nogometaši imaju za 342 milijuna eura manju tržišnu vrijednost od Hrvatske. Svaki slovo potrošeno na analizu, usporedbu i moguće iznenađenje pomalo je smiješno, jer nema nikakve sumnje da Vatreni ovog utorka moraju slaviti s nekoliko pogodaka prednosti kako bi koliko-toliko izbrisali sve ono loše iz prve dvije utakmice.

Nije to bilo dobro protiv Slovenije i Cipra, i svi od Vatrenih očekuju više, od izbornika, igrača pa sve do navijača, a utakmica protiv Malte je izvrsna prilika da se sve ono loše zaboravi. Skoro pa najbolja moguća.

Iako, za mjesec, dva, godinu ili dvije, ova utakmica pamtit će se samo po jednoj stvari, a to je Luka Modrić i njegov rekord. Kapetanu Vatrenih utakmica protiv 100. reprezentacije svijeta bila je 135. u 'kockastom' dresu čime je postao apsolutni rekorder preskočivši pritom čovjeka od kojeg je naslijedio kapetansku traku, Darija Srnu.

Jednog dana o njemu će se pisati knjige, raditi filmovi, možda čak i nazivati ulice. Sve je zaslužio, možda i više od toga.

Nepotrebno je duljiti, dovoljno je samo reći - Hvala na svemu, najveći.


Tagovi

Mario PašalićLuka ModrićHrvatska nogometna reprezentacijaHNSKvalifikacije za Svjetsko prvenstvokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineCiparska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti