Foto: FC Hegelmanna
Foto: FC Hegelmanna

Put Baltika: Riječki napadač ima novi klub, odlazi u zemlju u kojoj je od stanaca najveći trag ostavio njegov sugrađanin

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 16:02

Andro Švrljuga je u osam i pol godina provedenih u Litvi osvojio 14 trofeja s dva različita kluba.

Riječanin Filip Dangubić svoj će nogometni put nastaviti u Litvi, zemlji u kojoj je najveći trag od svih stranaca ostavio njegov sugrađanin Andro Švrljuga (224 nastupa u A Lygi, 33 pogotka, 57 asistencija). Ime njegovog novog kluba FC Hegelmann, a tamo dolazi kao zamjena za Brazilca Alexa Souzu koji će karijeru nastaviti u Bulusporu.

Dangubić je izdanak Rijekine škole nogometa, a za prvu momčad matičnog kluba upisao je tek jedan nastup. Najveći trag dosad je ostavio u Sloveniji gdje je igrao za Krško i Celje, s tim da se okušao još i u Slovačkoj (Spartak Trnava, Senica) te Rumunjskoj (Chindiea, UTA Arad). Zanimljivo, Dagubić je upisao i jedan nastup za U21 reprezentaciju Hrvatske, a to mu je bilo dovoljno da se upiše u listu strijelaca.

"On je igrač kojeg pratim nekoliko godina. Trebao je u naš klub doći još sredinom prošle sezone, no stjecajem okolnosti to se nije dogodilo. Drago nam je da smo konačno uspjeli potpisati ugovor s njim i nadamo se da će Filip biti vrlo bitna figura u našoj momčadi. On je igrač s velikim iskustvom u raznim jakim ligama. Vjerujemo da ne bi trebao imati problema s adaptacijom u našoj zemlji i da će moći pokazati svoje najbolje kvalitete", rekao je Giedrius Klevinskas, sportski direktor Hegelmanna.

Hegelmann je prošlu sezonu okončao na četvrtom mjestu A Lyge, dok je naslov prvaka otišao u ruke nogometaša Žalgirisa čije su boje branili Josip Tadić, Petar Mamić i Tomislav Duka. (rv)



Tagovi

Filip DangubićLitva

Ostale Vijesti