Puni plijen za Redse - dvostruki strijelac Mane, tragičari Christensen i Kepa, pobjeda Leicestera

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.09.20. | 19:22

Zaslužena pobjeda Liverpoola.

Nogometaši Liverpoola stigli su do zaslužene pobjede u derbiju 2. kola Premiershipa. Na Stamford Bridgeu su bili bolji od Chelseaja rezultatom 2:0, heroj pobjede bio je dvostruki strijelac Sadio Mane, a utakmicu su obilježili i kiks Kepe te Jorginhov penal.

Ipak, gledali smo vrlo izjednačeno prvo poluvrijeme s jako malo prilika, a najaktivniji kod domaćih bio je Timo Werner koji je u nekoliko navrata odlično kombinirao s Mateom Kovačićem i Marcosom Alonsom, ali Fabinho – koji je utakmicu odigrao na poziciji stopera – imao je fenomenalan dan.

Osim prijetnji s distance Wijnalduma i Wernera u jednoj polukontri u prvom se poluvremenu nije puno toga zanimljivog dogodilo – sve do posljednje minute.

Tada Jordan Henderson fantastično okomitom loptom proigrava Sadija Manea, ovaj stiže nadomak lopti, ali ruši ga Andreas Christensen i zarađuje crveni karton nakon pregleda VAR-a. Ovaj trenutak prelomio je utakmicu, a nakon ulaska Thiaga Alcantare u drugom dijelu, Redsi su potpuno zagospodarili terenom.

Već u petoj minuti drugog dijela gosti stižu u vodstvo. Roberto Firmino i Mohamed Salah odigravaju dupli pas po desnoj strani, Brazilac centrira, a njegov senegalski kolega glavom zabija za 0:1.

Nisu se domaći ni stigli oporaviti kako spada, a već je bilo 0:2. Igrala se 54. minuta, vratar „Bluesa“ Kepa nastavlja s lanjskim partijama i radi kardinalnu grešku – dodaje loptu Maneu, koji je presjekao njegovu namjeru i zabija bez puno muke za povećanje vodstva.

 

 

Tu je već bilo očigledno kako će stroj Jurgena Kloppa ići kući sa punim plijenom u rukama, iako je domaćin mogao zakomplicirati život branitelju naslova. U 73. minuti, Thiago je u debiju skrivio jedanaesterac, ali nakon šest uzastopno pogođenih jedanaesteraca, Jorginho je promašio udarac – odnosno, Alisson je fantastično pročitao njegovu namjeru i refleksima mačke obranio za „clean sheet“ i dodatne bodove svim onima koji su ga birali na Fantasyu.

Do kraja utakmice prilike su imali i van Dijk te Abraham na drugoj strani, ali rezultat se nije mijenjao te je Liverpool uzeo sva tri boda na teškom gostovanju.

 

U posljednjoj utakmici ove nedjelje, Liecester je u vrlo efikasnoj utakmici svladao Burnley rezultatom 4:2.

Poveli su gosti preko Wooda u 10. minuti utakmice, ali momčad Brendana Rodgersa potom postiže tri gola preko Harveya Barnesa (20'), autogola Pietersa (50') i Justina (61'). Drugi gol za Bunrley postiže Dunne u 73. minuti, ali točku na i stavlja Praet šest minuta kasnije.

(Foto: Action Images)


Tagovi

JorginhoKepa ArrizabalagaSadio Mane

Ostale Vijesti