Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Pukštas nakon Dinama srušio i Rijeku na oduševljenje punog Poljuda

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 22:59

Zaslužena pobjeda Bijelih u Jadranskom derbiju

Hajduk je nadigrao Rijeku na prepunom Poljudu, 1-0 za nova tri boda, u još jednom derbiju i tako je na najbolji način pokazao kakve su ambicije Bijelih ove sezone.Prvi put u trećem dvoboju splitski strateg pobijedio je je riječkoga. Bijeli su nakon dva kola stopostotni, utakmica trećeg kola kod Osijeka im je odgođena. Utakmica je odigrana u fantastičnom ambijentu, a baš kao u Maksimiru prošlog tjedna presudi je mladi Rokas Pukštas koji izrasta u jednog od glavnih igrača splitskog kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fanatičnom pjesmom Hajdukovci su ispraćeni u svlačionicu nakon potpuno zaslužene pobjede nad Riječanima koja im je uvijek slatka, pogotovo što su posljednje dvije izgubili.

Trener Hajduka Ivan Leko odlučio se za dvije promjene, ubacio je od prve minute Fahda Moufija i Vadisa Odjidju-Ofoea koji su prije nekoliko dana prošli test u Mravincima sa Solinom u prijateljskom dvoboju, a na klupi je ostavio Niku Sigura i Yassinea Benrahoua. S druge strane se Sergej Jakirović odlučio za igru s trojicom u posljednjoj liniji što je bio očiti znak da je na Poljud došao po bod, čvrstom defenzivnom trojkom, a često su i petorica bila u liniji.

Prije utakmice Torcida je organizirala prikupljanje sredstava za Slavonce koji su pogođeni nevremenom, tako da je na ulazu svatko mogao ubaciti prilog i pokazati da nisu zaboravljeni, kako su poručili Hajdukovi navijači.

Pred sam početak susreta održana je mala ceremonija jer je Marko Livaja primio nagradu za najboljeg strijelca u prošloj sezoni.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Počelo je velikom prigodom Rijeke kada je Toni Fruk pucao sa 20 metara, a lopta se od bloka odbila u vratnicu, Ivan Lučić je bio na krivoj nozi, ne bi mogao ništa, goste su centimetri dijelili od vodstva.

Prvi pokušaj imao je Hajduk u 12. minuti kada je zavrnuo Odjidja, ali to nije bio udarac, više centaršut koji je lako ukrotio Nediljko Labrović.

U 20. minuti Rijeka je dobila slobodni udarac iz kojega je proba Marijan Čabraja, ali je lopta otišla pokraj vratnice. Nakon toga je Hajduk počeo malo više pritiskati nošen podrškom s tribina, pa je tako u 25. minuti odličan centaršut Darija Melnjaka pucao iskosa iz voleja Livaja, ali je Labrović obranio njegov atraktivan pokušaj.

Lukavo je Odjidja izveo slobodni udarac u 37. minuti slijeva, nezgodnu loptu odbio je Labrović u korner nakon kojega nije bilo opasnosti. Ali zato jest uskoro kada je pucao Rokas Pukštas, a ponovno se istaknuo Labrović. Hajduk je nizao prigode, u nadoknadi prvog dijela nakon nabačaja Ferra, ponovno je Livaja pokušao iz voleja, ali ovaj put pokraj vrata. Bijeli su bili bolji u igri i stvorenim situacijama, Rijeka se organizirano branila, ali nešto je i propuštalo, odatle stvorene prigode koje ja neutralizirao Labrović.

Nije ništa mogao Labrović na startu drugoga dijela nakon kornera koji je izveo Odjijdja, a Zvonimir Šarlija je šutom glavom pogodio gredu, da bi potom lopta došla do Moufija čiji udarac je obranio riječki čuvar mreže, ali je novi šut Moufija ispao kao odlična asistencija za Pukštasa koji je nakon Dinamu zabio i Rijeci za oduševljenje na Poljudu.

Hajduk je stisnuo jače na krilima gol, imao je malo nakon toga i Livaja još jednu prigodu., Riječani su bili stisnuti. Nakon toga je Jakirović pokušao s promjenama, nije imao više što čekati. Na prvu prigodu čekao je do 77. minute kada je Alen Grgić potegnuo sa 25 metra, a lopta prohujala tik uz vranicu.

HAJDUK - RIJEKA 1-0 (0-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja 32.584. Sudac: Kolesarić (Čakovec). Pomoćnici: Tomas (Vladislavci) i Đurak (Sveti Ivan Zelina). VAR: Čuljak (Zagreb). AVAR: Mihalj (Velika Gorica).

Strijelac: 1-0 Pukštas (50., Moufi)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi (od 80. Sigur), Šarlija, Ferro, Melnjak - Pukštas, Krovinović – Sahiti (od 72. Dolček), Odjidja-Ofoe (od 68. Benrahou), Mlakar (od 72. Dajaku) - Livaja. Trener: Ivan Leko.

Rijeka (3-4-2-1): Labrović - Galešić, Mitrović (od 60. Djouahra), Dilaver - A. Grgić, Hodža (od 46. Selahi), Banda (od 46. Lepinjica), Čabraja – Janković (od 60. Veiga), Fruk - Obregon (od 67. Ivanović). Trener: Sergej Jakirović.

Žuti kartoni: Livaja (Hajduk), Hodža, Selahi, Lepinjica (Rijeka)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukHNK RijekaPoljudHrvatska nogometna ligaJadranski derbiIvan LekoSergej JakirovićRokas Pukštas

Ostale Vijesti