CHRISTIAN HARTMANN/Reuters
CHRISTIAN HARTMANN/Reuters

PSG uvjerljivim slavljem protiv Strasbourga nastavio lov na Lille (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.04.21. | 18:45

Nisu dozvolili iznenađenje.

U sklopu francuske Ligue 1, na rasporedu 32. kola ove subote samo su dvije utakmice.

U prvoj, koja se igrala od 17h, PSG je kao gost bio uvjerljiv protiv Strasbourga te je na koncu rezultat u korist Pochettinove klike bio 1:4.

Osokoljeni gostujućim slavljem protiv Bayerna u Ligi prvaka u srijedu (2:3), nogometaši aktualnog europskog doprvaka poželjeli su nastaviti snove o nastavku dominacije u francuskom prvenstvu. Lille im je nakon međusobnog susreta ponovno pobjegao, a jučerašnjim slavljem protiv Metza, trenutni lideri francuskog prvenstva otišli su na visokih +6.

Stoga nije bilo dvojbe za Mbappea i ekipu - slavlje je bilo imperativ, a tako su i igrali. Mrežu domaćina načeo je upravo mladi Francuz u 16. minuti na asistenciju Paredesa (pogledaj OVDJE). Samo 11 minuta kasnije, semafor je signalizirao 0:2, a 'krivac' je bio Sarabia na Danilovu asistenciju (pogledaj OVDJE). Na samom kraju poluvremena, Mbappe je preuzeo ulogu asistenta, a Kean je bio strijelac za ugodnih 3:0 pred put u svlačionicu (pogledaj OVDJE).

Nastavak susreta donio je blago opuštanje Parižana koji su imali tri pogotka prednosti, a to je iskoristio Sahi u 63. minuti, kada je zabio samo minutu po ulasku u igru - pogledaj OVDJE.

Da se domaćin ne zaigra previše, pobrinuo se Paredes koji je svojim golom u 79. minuti rezultatski zaključio utakmicu sjajnim udarcem iz slobodnjaka i donio važna tri boda gostima u lovu na Lille. Paredesov gol pogledaj OVDJE.

Pogled na statistiku svjedoči o dominaciji Parižana, rekli bismo očekivanoj. Posjed lopte bio je u postotku 64-36% u njihovu korist, kao i broj udaraca i udarac u okvir vrata - 16; sedam u okvir, dok je Strasbourg zaprijetio devet puta, od čega triput ozbiljnije.

U kasnijem terminu, od 21h, igraju Montpellier i Marseille.



Tagovi

Paris Saint-GermainLigue 1

Ostale Vijesti