Action Images/Andrew Boyers
Action Images/Andrew Boyers

Prvo Jude, sada i Jobe: Bellingham junior potpisao za novi klub, Birminghamu odšteta od 1.75 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 11:37

Karijeru nastavlja u kultnom engleskom klubu koji je umalo u razmaku od dvije godine ostvario put od League One do Premier lige.

Bellinghami su očito u modi. Nakon što je Jude postao drugi (s tim da ako se ostvare bonusi bit će prvi) najveći ulazni transfer u povijesti Real Madrida (103 milijuna eura), svega koji sat kasnije transfer je realizirao i njegov mlađi brat Jobe.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

On je u transferu vrijednom 1.75 milijuna eura preselio iz Birmingham Cityja u Sunderland. Doduše, Fabrizio Romano tvrdi da je iznos transfera dupli od onog što se navodi, ali to se zasad ne može potvrditi.

„Oduševljen sam što sam potpisao za Sunderland. Ne mogu dočekati da počne nova sezona. Kao mladom igraču važno mi je igrati, mislim da je ovo savršen klub u kojem ću napredovati i u kojem ću se razvijati. Zahvalan sam svima u Birminghamu za proteklih 11 godina, želim im puno sreće u budućnosti, a ja započinjem svoje novo poglavlje na Stadionu svjetlosti“, poručio je 17-godišnji Jobe Bellingham.

Jobe Bellingham je aktualni engleski U18 reprezentativac, a na odlazak iz matičnog kluba odlučio se zbog teške financijske situacije u kojoj se Birmingham nalazi, baš kao i zbog činjenice da mladi igrači ne dobivaju tako puno prilika. Jobe je u netom završenoj sezoni upisao 22 nastupa u Championshipu, ali je samo u posljednje dvije utakmice u sezoni odigrao 90 minuta, dok je u tek pet utakmice bio starter.

Podsjetimo, njegov stariji brat Jude je vlasnik najvećeg izlaznog transfer u povijesti Birmingham Cityja, a njegov dres s brojem 22 je umirovljen.

Jobe u novom klubu neće imati ulogu sigurnog startera. Sunderland je sezonu 21./22. igrao u League One, zatim su prošle sezone dogurali do doigravanja za Premier ligu nakon što su sezonu završili na šestom mjestu, ali su već u polufinalu doigravanja zaustavljeni na svojem putu povratka na stare staze slave od kluba koji se u konačnici plasirao u 'elitu', Luton Towna.

Osim Bellinghama, u klubu još rade i na dovođenju 20-godišnjeg lijevog krila iz Čilea Alexa Aravene, ali njegov dolazak nije tako blizu. Osim Sunderlanda, želi ga i Norwich, a za koga će se odlučiti saznat ćemo u narednih 10-ak dana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jobe BellinghamSunderlandBirminghamLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti