REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Prvi ratnik Faraona: Mo Salah za reprezentaciju 'tuče' puno više nego za Liverpool

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 11:34

Salah će učiniti 'sve' ne bi li svojoj reprezentaciji donio zlato.

Sutra u 20 sati očekuje nas finale Afričkog kupa nacija. U kamerunskom Youndeu sučelit će se Senegal, koji lovi svoje prvo kontinentalno zlato, i rekorder po broju titula Egipat kojem će ovo biti jubilarno 10. finale i prilika da dođu do osmog zlata.

(2.20) Senegal (2.95) Egipat (3.50)

Posljednju titulu Faraoni su osvojili 2010., a u eri Mohameda Salaha igrali su samo jedno finale, 2017. kada su s 1:2 izgubili od Kameruna.

Salah silno želi dohvatiti zlato na afričkom prvenstvu, dodatno se učvrstiti kao jedan od najvećih afričkih igrača današnjice i postati legitimni kandidat za Zlatnu loptu 2022. Mohamed Salah na dosadašnjem turniru zabio je dva pogotka i upisao jednu asistenciju, Maroku u produžetku četvrtfinala za konačnih 2:1.

Da će Salah učiniti sve ne bi li Egiptu donio titulu dokazuje njegova podređenost momčadskom uspjehu. U šest utakmica turnira Salah je napravio 10 faulova, čak tri više nego u 26 ovosezonskih utakmica za Liverpool!

Salah je svjestan da njegove napadačke sposobnosti nisu dovoljne da Egipat odvuče do titule, već se treba baciti na glavu ne bi li Egipat doveo do titule kraj moćnog Senegala koji je favorit i u finalnoj utakmici.

(2.20) Senegal (2.95) Egipat (3.50)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.


Tagovi

Egipategipatska nogometna reprezentacijaSenegalSenegalska nogometna reprezentacijaMohamed Salah

Ostale Vijesti