MNK Olmissum
MNK Olmissum

Prvak dočekuje vodeću momčad prvenstva, zanimljivo u Dubrovniku i Makarskoj

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 11:58

Liga u kojoj svatko može pobijediti svakoga.

Prva tri kola nove sezone 1.HMNL potvrdila su ono što se i ranije tvrdilo, da je hrvatska futsal liga prvenstvo u kojem svatko može pobijediti svakoga. Nakon prva tri kola na čelu ljestvice je novi prvoligaš Futsal Pula, prošlogodišnji polufinalsit Crnica tavori na dnu, a momčadi za koje se smatralo da će se boriti za ostanak, Alumnus i Šibenik 1983, u prošlom su kolu upisali dvije gostujuće pobjede.

Četvrto kolo otvaraju Novo vrijeme i Universitas. Viceprvaci i osvajači neslužbenog superkupa u sezonu su ušli pobjedom nad rivalskim Vrgorcem, a onda upisali dva poraza, od vodeće Pule i Dinama u Zagrebu. Universitas je pak nadvisio Modre u Domu sportova II, onda slavio i na gostovanju kod Alumnusa, a u prošlom kolu su s neočekivano visokih 5:9 izgubili od Šibenika 1983. Makarani su u ovoj utakmici favoriti, pogotovo jer gosti ne mogu računati na usluge suspendiranog prvog topnika lige Ivana Gotovca.

No, koeficijent od 8.60 na pobjedu Universitasa i 8.00 na X je nešto što bi se isplatilo odigrati. Universitas i bez Gotovca ima jaku kvalitetnu momčad, a s ponajboljim napadačem lige u kadru imaju kvalitetu i za polufinale prvenstva.

(1.15) Novo vrijeme (8.00) Universitas (8.60)

Prvak Olmissum je nakon dvije pobjede na otvaranju prvenstva u prošlom kolu izgubio od Vrgoraca, a sada im u goste stiže jedina stopostotna ekipa dosadašnjeg dijela prvenstva, novi prvoligaš Futsal Pula koju predvodi najbolji hrvatski vratar i donedavni igrač Olmissuma, Žarko Luketin. Nakon dva osvojena naslova, Luketin je u prilično nerazjašnjenim okolnostima napustio Olmissum, a sada se s kvalitetnom Pulinom momčadi vraća na Ribnjak.

Olmissum je favorit, no Pula je momčad koja može pobijediti svakoga u ligi stoga se i u ovoj utakmici isplati odigrati na gostujući sastav...

Zanimljivo će biti u Gospinom polju u kojem Square dočekuje Futsal Dinamo. Dubrovčani su se pojačali povratnicima Marom Đurašem, Markom Kurajom i trenerom Antunom Bačićem, nakon uvodna tri kola imaju pobjedu i dva poraza uz solidnu igru protiv Vrgorca i Futsal Pule, a sada žele prekinuti negativnu seriju protiv Dinama na domaćem terenu koja traje od 2016. kada su zadnji put u Dubrovniku svladali zagrebački sastav.

Dinamo, pak, u Dubrovnik stiže na krilima dvije uzastopne pobjede i utakmica u kojima je zabio ukupno 10 pogodaka. Ovdje su moguća sva tri znaka, izbjegli bismo igru na ovaj par da moramo...

Crnica lovi bijeg sa začelja protiv Vrgorca koji se pojačao u ljetnom prijelaznom roku i koji je nakon uvodnog poraza upisao dvije bitne pobjede, protiv Squarea u Dubrovniku, a onda i Olmissuma u Vrgorcu. Alumnus i Šibenik 1983 love svoju drugu pobjedu u utakmici koja se igra u dvorani u zagrebačkim Sesvetama.

1. HMNL, četvrto kolo:

22.10. Novo vrijeme - Universitas, 20:00

23.10. Alumnus - Šibenik, 16:00

23.10. Square - Futsal Dinamo, 19:00

23.10. Olmissum - Futsal Pula, 20:00

23.10. Crnica - Vrgorac, 20:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

FutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK SquareMNK OlmissumOlmissumFutsal PulaNovo Vrijeme ApfelAFC UniversitasAlumnusMNK AlumnusMNK Šibenik 1983MNK VrgoracCrnica Šibenik

Ostale Vijesti