Action Images
Action Images

Prva zvijezda zimskog Mercata: Vrijedi 45 milijuna eura, a može otići za deset puta manje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 13:31

Najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu, trebate li vatrogasca...

Bivši krilni napadač Manchester Uniteda, a sadašnji igrač Lyona Memphis Depay, u posljednjoj je godini svog ugovora u francuskom gigantu, a kad se otvori siječanjski prijelazni rok bit će vrlo zanimljiv svima koji u siječnju hitno trebaju kvalitetno pojačanje.

Trenutačno vrijedi 45.000.000 eura po Transfermarktu, ali kako je ugovorno vezan još samo šest mjeseci i na zimu može otići bez odštete, njegov aktualni vlasnik daje ga po promotivnoj cijeni na zimu za deset puta manje (4.500.000 eura), samo kako bi izvukao koji euro za njegove noge. Svi zainteresirani mogu ga dobiti i potpuno besplatno, no tek na ljeto, ali već ove zime mogu osigurati njegov potpis. U tom slučaju doći će tek krajem lipnja, početkom srpnja kad mu važeći ugovor u Lyonu prestane biti valjan.

Depay je bio top meta Barcinom šefu Ronaldu Koemanu po ustoličenju proteklog ljeta, međutim korona krizom pogođen budžet katalonskog giganta nije mogao podnijeti taj transfer, no sad bi se taj kontakt mogao ponovo uspostaviti, no pojedini mediji pišu kako je za njegov angažman zainteresiran i Juventus, koji bi svom impresivnom popisu napadača rado dodao još jedno ime u rotaciju. Ne bi imao ništa protiv ni njegovog dolaska na zimu potpuno besplatno u slučaju da Depay odluči ostati u Francuskoj do kraja ugovora...

Dovođenje velikih imena bez odštete postao je Juveov modus operandi posljednjih desetak godina jer je po istom principu u posljednjem desetljeću osigurao imena poput Aarona Ramseya, Paula Pogbe, Adriena Rabiota, uostalom po istom principu je došao i aktualni šef Andrea Pirlo, dok je još za igračke karijere dolazio iz Milana.

Sad bi po istom modelu želio i Depaya...


Tagovi

Memphis DepayZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti