CARL RECINE/Action Images
CARL RECINE/Action Images

Prva žena sjela na čelo jednog europskog nogometnog saveza: "U očima su mi se pojavile suze"

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.10.21. | 08:15

Osvrnula se i na optužbe protiv kapetana i najboljeg igrača reprezentacije.

Vanda Sigurgeirsdottir je nova predsjednica nogometnog saveza Islanda, KSI-a. Gđa Sigurgeirsdottir je tako postala prva žena na čelu jednog europskog nogometnog saveza.

"Nisam znala da sam postala prva žena na čelu jednog nogometnog saveza. Kada sam to čula, u očima su mi se pojavile suze. Jako sam ponosna zbog toga".

Nakon renesanse koju su Islanđani proživljavali između 2016. i 2018., kada su igrali četvrtfinale Eura 2016., a onda i osigurali premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu 2018., islandski nogomet nalazi se u velikoj krizi. Propustili su kvalificirati se na Euro 2020, u Ligi nacija imaju omjer od 10 poraza u 10 utakmica i gol razliku 4:30, a nakon šest kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022 svega četiri osvojena boda.

Uz sve to, njihov kapetan i najveća zvijezda Aron Einar Gunnarsson je pod policijskom istragom zbog navodnog silovanja, samim time nije pozvan na posljednja dva okupljanja reprezentacije.

"Trener je taj koji određuje sastav", zaključila je tu temu nova predsjednica saveza.

Reprezentacija Islanda za pet dana (8.10.) dočekuje Armeniju, a tri dana kasnije i Lihtenštajn te mora slaviti u obje utakmice kako bi ostala u utrci za Katar 2022.



Tagovi

IslandIslandska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti