JASON CAIRNDUFF/Action Images
JASON CAIRNDUFF/Action Images

Prva pojačanja novih vlasnika Newcastlea: Dovode četiri rezervna igrača Manchester Uniteda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 21:20

Newcaslte će ih pokušati dovesti u zimskom prijelaznom roku.

Pompa oko preuzimanja Newcastle Uniteda od strane saudijskog princa Mohameda bin Salmana još uvijek se ne stišava. Mnogi se pitaju koji će biti prvi koraci novog vlasnika engleskog premierligaša, najbogatijeg vlasnika jednog nogometnog kluba na svijetu i osmog najbogatijeg stanovnika planeta Zemlje.

Aktualni menadžer Svraka Steve Bruce vjerojatno će biti bivši, kao glavni kandidat za njegovog nasljednika nameće se trofejni talijanski trener Antonio Conte, a kao prvi pick kada je riječ o igračkim pojačanjima navodi se stoper Napolija Kalidou Koulibaly kojeg bi Svrake mogle dovesti za 100 milijuna eura.

No, britanski The Mirror piše kako će Newcastle na zimu zagrabiti u rivalsko dvorište, točnije u svlačionicu Ole Gunnara Solskjaera i dovesti četvoricu igrača koji se nisu ustalili u prvih 11 Crvenih Vragova.

Riječ je o Donnyju van de Beeku, Jesseu Lingardu, Anthonyju Martialu i Ericu Baillyju. Nizozemski veznjak ove je sezone dobio samo pet minuta u Premier ligi i navodno je već sve dogovorio s Evertonom u koji bi trebao na posudbu. No, dolazak saudijskog novca sve mijenja i sada se Newcastle nameće kao prvi 'pick' 24-godišnjeg veznjaka.

Jesse Lingard prošle je sezone impresionirao na posudbi u West Hamu kojem je s devet pogodaka i pet asistencija u 16 utakmica pomogao izboriti Europu, no u Unitedu, u kojem je najbolju sezonu imao prije četiri godine, nikako da se nametne.

Martial je još jedan igrač koji je podbacio u prošloj sezoni, zabio je samo sedam golova u 36 utakmica pretežito ulazeći s klupe. Na ljeto je dobio zeleno svjetlo da promijeni klub, no na kraju je ostao, dobro je krenuo u novu sezonu, ali ga je dolazak Cristiana Ronalda ponovno gurnuo na klupu.

Za kraj, četvrta Newcastleova akvizicija iz redova Manchester Uniteda mogao bi biti Eric Bailly kojeg je na Old Trafford doveo Jose Mourinho sada već daleke 2016. No, kod Solskjaera ima status rezerve, a isti se još učvrstio dolaskom Raphaela Varanea.


Tagovi

NewcastleNewcastle United

Ostale Vijesti