Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Protiv Dragovoljca priliku zaslužuju igrači iz sjene

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.10.21. | 10:18

Dragovoljac je idealna prilika da se nametnu i pokažu potencijal igrači is sjene, poput Gojaka, Menala, Andrića, Šutala, Leovca i Moharramija

Nakon uspješno odrađene misije u Belgiji, pred Dinamom je još jedan domaći ispit. Naizgled najlakši s obzirom na to da je Hrvatski dragovoljac fenjeraš HNL-a. Međutim, opreza nikada dosta.

Činjenica je da su momci iz Sigeta malo digli svoju izvedbu nakon što se Davor Mladina po šesti put vratio za šefa struke u Dragovoljcu. No, u ovoj utakmici kao uostalom i u svim ostalima u HNL-u sve ovisi o Dinamu. Ako je Dinamo pravi, onda bodovi nisu upitni.

Izvjesno je kako će Damir Krznar malo promiješati špil i u nedjelju dati priliku nekima koji nisu toliko participirali u dosadašnjim utakmicama. Uostalom, Dragovoljac je idealna prilika da se i oni nametnu i pokažu svoj potencijal. Ako ništa drugo, da ove “standardne” ne drže u zoni komfora koja je uvijek potencijalna opasnost kada se zaredaju pobjede.

Tu prije svega mislimo na dvojac iz reprezentacije BiH. Amer Gojak i Luka Menalo donose svježinu, puni su samopouzdanja i energije koja treba Dinamu. A u ovoj sezoni obojica najčešće ulaze s klupe.

Amer Gojak bio je jedan od ključnih igrača Dinama lanjskih sezona. Igrač koji je donosio neke vrijedne golove, pobjede pa i fine novce kojima su udarani temelji današnjeg Dinama. Nakon što epizoda u Torinu nije bila kakvom su se svi nadali, vratio se u Dinamo za koji ga veže ugovor do ljeta 2023. Kako Gojak ulazi u viši platežni rang maksimirske svlačionice, jasno je da ga se ne može držati vječno u “frižideru”. Travnjak je najbolji izlog i Gojak je zaslužio više prilike.

Luka Menalo je posebna priča. Ovo mu je već treći povratak u Maksimir nakon posudba u Slaven Belupo, Olimpiju i Rijeku. U Sloveniji i na Rujevici je pokazao da ima kvalitete za ovaj Dinamo te da mu treba kontinuitet nastupa. Problem je što igra na istoj poziciji kao i Mislav Oršić, ali ima tu dovoljno utakmica da se Menalu da prilika.

Marin Leovac ovo je ljeto od igrača koji bio programiran za nositelja igra po toj lijevoj strani naglo postao suvišan. Ne ulazeći u razloge, ali jasno je kako taj potez nije donio ništa dobroga. Niti Dinamu niti Leovcu. Šutke je trenirao odvojen od momčadi da bi koncem kolovoza bio “pomilovan” i vraćen u kadar. U međuvremenu je Krznar na toj lijevoj strani forsirao Franjića kojem je prirodna pozicija stražnjeg veznog.

Komnen Andrić, popularni Baka je mjerna jedinica za držanje dobre atmosfere u svlačionici. Omiljen na svim razinama, osim onoj u trenerskoj kabini ili gdje se već bira kadar koji će istrčati na utakmicu. Forsirali su prodaju, nudili neke opcije ali Andrić nije pokleknuo i na kraju je vraćen u kadar prve momčadi. Glasina kaže da su se za njega zauzeli sami igrači i na nekoliko adresa inzistirali se Andrića vrati. I to valjda dovoljno govori o njemu i njegovom karakteru. U trenutku dok je Jurić ozlijeđen, dojma smo kako Andrić zaslužuje priliku u špici napada.

Sadegh Moharrami ima sve što je potrebno za jednog solidnog desnog beka. Osim faktora sreće. Kada god je ušao u ritam i počeo pokazivati ono šu što su nas uvjeravali Branko Ivanković i Dragan Skočić, koji su ga pratili u Iranu, Moha se ozlijedio. Nikako da uhvati pravi kontinuitet i pokaže zašto je Dinamo iskeširao milijun eura Persepolisu i njemu da ugovor do 2025. godine. On definitivno ima vjetar u leđa od kluba, sada su mu potrebne minute da to opravda.

Josip Šutalo je velika vrijednost Dinama. Mladi reprezentativac koji je produkt nogometne škole Dinama u koju je stigao iz Metkovića i stoper koji u sebi krije veliki potencijal. Lani je proveo na posudbi u Puli gdje se odmah izborio za mjesto standardnog prvotimca i pomogao Istri da sačuva prvoligaški status. Jak u duelu i čitanju igre, u zraku neprikosnoven a pogotovo opasan u ofenzivnom skoku. U svakom slučaju, Šutalo zaslužuje priliku prije Dilavera koji je došao u Dinamo samo da popuni broj i da ne ode u Hajduk. Kao backup za ostale stopere...

I na kraju, možda ne bi bilo loše da Krznar razmisli i o opciji Dinka Horkaša. Zna se vratarska hijerahija u Dinamu; Livaković je prvi izbor, Zagorac drugi i to nije upitno niti će biti u cijeloj sezoni. Međutim, dok je Zagorac ozlijeđen (tek jučer je odradio prvi trening nakon desetak dana) mora se uzeti u obzir činjenica da je Horkaš mlad vratar kojem treba samopouzdanje i minutaža. A nije baš da ti treba reprezentativna jedinica za Dragovoljac.


Tagovi

Amer GojakLuka MenaloMarin LeovacSadegh MoharramiKomnen AndrićJosip ŠutaloGNK Dinamo

Ostale Vijesti