REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Prošle sezone je bio neprikosnovena jedinica ambicioznog drugoligaša, a sad je otišao u Azerbajdžan

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.10.22. | 15:59

Talentirani 22-godišnjak postao je drugi Hrvat u povijesti kluba, a prvi je bio također Ivan Radoš, također vratar.

Azerbajdžanski prvoligaš Kapaz PFK danas je postao bogatiji za Zagrepčanina Marija Mustapića koji je s klubom dogovorio jednogodišnju suradnju. Mustapić je lani bio prvi vratar Rudeša, dok je prije toga šest godina bio član Dubrave Tim Kabel.

U protekle dvije sezone 22-godišnjak je bio jedan od boljih vratara 1. NL. Lani je u 25 nastupa za Rudeš primio svega 22 pogotka, a u 12 navrata sačuvao je mrežu netaknutom. Ove sezone je jedinica Rudeša Karlo Kralj koji je lani bio zamjena za Mustapića od kojeg se očekuje da uskoro preuzme ulogu prvog vratara u novom klubu koji se trenutno nalazi na devetom mjestu Premyer Liqe.

Kapaz PFK je osvojio tri naslova prvaka Azerbajdžana (posljednji put 1999. godine) i četiri Kupa. U Azerbajdžanu je, osim Marija Mustapića, i nekadašnji vratar Istre 1961, Lokomotive, Zrinjskog i Cibalije Ivan Brkić koji čvrsto drži ulogu prvog vratara Nefči Bakua. Kad smo već kod vratara i Hrvata, spomenimo kako je Mustapić postao drugi hrvatski vratar koji će braniti boje Kapaza. Prije njega u klubu je bio Ivan Radoš koji je najveći dio svoje karijere proveo u Mađarskoj, dok je prošle sezone bio član Radničkog 1923.

Zagrebački vratar imat će priliku debitirati u dresu novog kluba za pet dana kad Kapaz gostuje kod Sabaha za kojeg su nedavno igrali Josip Balić, Mario Marina i Špiro Peričić.

Najveći trag od svih hrvatskih nogometaša u Azerbajdžanu ostavio je Stjepan Poljak koji je u dresu Simurqa i Inter Bakua skupio 94 nastupa i 11 pogodaka. (I.A.S.)

Premijer liqa Azerbajdžan, 9. kolo

Petak, 7. listopada

Zira – Samaxi FK 15.30

Subota, 8. listopada

Sabail FK – Sumqajit FK

Nefči Baku – Tuan Tovuz 17.30

Nedjelja, 9. listopada

Gabala FK – Karabag 15.00

Sabah – Kapaz 17.30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Kapaz PFKMario MustapićAzerbajdžan

Ostale Vijesti