Niko Kranjčar ambasador hrvatskog Eura U-17

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.03.17. | 14:59

HNS je održao konferenciju za medije povodom Europskog U-17 prvenstva koje će se održati u Hrvatskoj.

Od 3. do 19. svibnja Hrvatska će biti domaćin Europskog U-17 prvenstva, a HNS je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio program priprema, ali i svoje ambasadore – Niku Kranjčara i glazbenica Eni Jurišić.

„Moje su uspomene na mlađe hrvatske kategorije divne, osvojio sam broncu s reprezentacijom U-16 2001. godine i naravno da sam se odazvao pozivu HNS-a. Prelijepo je bilo igrati u mlađim kategorijama i velika mi je čast i zadovoljstvo biti nogometni ambasador ovog natjecanja. Zadaća mi je promotivna, a sve radim u dogovoru sa svojim klubom kako bih bio spreman za nastupe u idućoj sezoni", najavio je Kranjčar, prenosi službena stranica HNS-a.

Europsko U-17 prvenstvo igrat će se u Rijeci, Kostreni, Zaprešiću, Velikoj Gorici, Varaždinu i Zagrebu – u Lučkom i Sesvetama. Utakmice će prenositi i Eurosport, a HNS je pokrenuo i službenu web stranicu natjecanja Croatia2017.hr.

Hrvatsku reprezentaciju vodi Dario Bašić, a ždrijeb skupina održat će se 3. travnja u Zagrebu. Prvenstvo će se otvoriti na Rujevici, a finale će se odigrati u Varaždinu.

"Sudjelujemo na raznim turnirima, a završne pripreme kreću u travnju. Svima nama koji radimo s mlađim kategorijama cilj je isprofilirati nekolicinu pravih igrača te im omogućiti pravilni razvoj, a rezultate ćemo vidjeti za nekoliko godina. Imamo ovog tjedna i utakmice s Ukrajinom kako bismo dobili završnu sliku o kadru za Europsko prvenstvo, s obzirom da je kostur momčadi već poznat", rekao je Bašić na konferenciji.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dario BašićNiko Kranjčar

Ostale Vijesti