Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Prosinečki o Livaji: "I on je kriv za to što se dogodilo, pripomogao je svojim ponašanjem! Ali, bavimo se Nizozemskom, a ne njime!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 11:10

Nakon što je službeno predstavljen kao novi trener Rudeša, Robert Prosinečki progovorio je i o reprezentaciji i Ligi nacija

Nakon što je govorio o Rudešu, čiju je klupu preuzeo, Robert Prosinečki nije mogao zaobići niti reprezentaciju. Hrvatska u polufinalu Lige nacija igra protiv Nizozemske, koju je baš on srušio 1998. u utakmici za treće mjesto. I sad je Žuti optimist.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"To što radi hrvatska reprezentacija, to je velika stvar za sve nas u hrvatskom nogometu. Opet smo u jednom polufinalu, već je to veliki rezultat. Sjajna je stvar što smo došli tako daleko u Ligi nacija, ali, mi kao Hrvatska uvijek želimo više, uvijek želimo još jedan korak, to je naš mentalitet. Imamo dobru atmosferu, imamo pobjednički duh, ovo što se zadnjih dana događalo s Livajom i te stvari o kojima se pisalo, mislim da neće ostaviti traga i da možemo odigrati dobru utakmicu. A rezultat, to ćemo vidjeti. Znate da mi može sve pobijediti, možemo i izgubiti.", rekao je Prosinečki i dodao:

"Suparnik nam je NIzozemska, koja je odlična reprezentacija, ali sigurno su Nizozemci nezadovoljni rezultatom na Svjetskom prvenstvu i sad će se htjeti pokazati pred svojom publikom. Imaju i novog izbornika, Koemana, koji će napraviti sve da nas pobijedi i uđe u finale, ali sigurno i mi imamo svoje adute."

Kad je već spomenuo Livaju, što misli Prosinečki o tom slučaju?

"Ne treba sad razapeti Livaju i reći 'on je taj'. Ali, da jest krivac za to što se dogodilo, sigurno jest. Pripomogao je tome svojim ponašanjem i izjavama. On je jedan od boljih igrača u HNL-u, ozbiljan igrač, prepoznao je to Dalić i htio ga u reprezentaciji. No, mislim da trebamo zaboraviti na to, ne raditi od toga slučaj, staviti u drugi plan, baviti se Nizozemskom i pripremom za utakmicu, a ne njime. Još uvijek imamo atmosferu, imamo razloge za vjerovati u pobjedu."



Tagovi

Robert ProsinečkiMarko LivajaHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti