REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Propali eksperiment: "Kai Havertz više neće igrati lijevog beka"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 12:13

Napadač Arsenala u porazima od Turske i Austrije igrao je na svojoj neprirodnoj poziciji lijevog beka...

Reprezentacija Njemačke još od pobjede nad Kostarikom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koja im nije bila dostatna za plasman u drugi krug, igra prijateljske utakmice s obzirom na to da će Njemačka ugostiti Europsko prvenstvo idućeg lipnja i srpnja. Nijemci pred domaći Europ nalaze se u očajnoj formi. U posljednjih 10 utakmica upisali su samo dvije pobjede, a gubili su od Belgije 2-3, Poljske 0-1, Kolumbije 0-2, Japana 1-4, Turske 2-3 i Austrije 0-2.

U posljednje dvije prijateljske utakmice, protiv Japana i Turske, Julien Niegelsmann pokušavao je na sve načine 'prodrmati' potonulog četverostrukog prvaka svijeta. Tako je protiv Turske i Austrije na poziciji lijevog beka zaigrao bivši napadača Bayer Leverksena, Chelseaja, a danas ofenzivac Arsenala Kai Havertz. Protiv Turske u je u 4-2-3-1 formaciji zaigrao klasičnog lijevog beka, a protiv Austrije u 3-4-2-1 formaciji igrao je lijevog wing-backa. Turskoj je Havertz čak zabio i gol, no kritike nakon ta dva susreta prema Nagelsmannu bile su ogromne.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da istu 'pogrešku' mladi njemački strage neće ponoviti rekao je u razgovoru za Sports studio: "Havertz na lijevom beku. Da, ta priča je završila. Više neće igrati na toj poziciji, iako taj eksperiment nije bio promašaj. Odigrao je dvije jako dobre utakmice", branio je svoju odluku bivši trener Hoffenhaima i Bayerna.

Nagelsmannu nije ostao loš previše vremena za pronalaženje dobitne formule. Nijemci će do početka Eura odigrati maksimalno četiri prijateljske utakmice. Potivnici s kojima će se Elf sučeliti u ožujku već su poznati - 23. ožujka u idu na noge svjetskom viceprvaku Francuskoj (zanimljivo, jednu od ranije spomenute dvije pobjede u posljednjih 10 utakmica Nijemci su u rujnu ostvarili upravo protiv Francuske u Dortmundu), a tri dana kasnije u Frankfurtu će dočekati još jednog rivala, Nizozemsku.

Pred početak domaćeg Eura očekuje se da će odigrati još dvije utakmice. Njemačka se na Europskom prvenstvu nalazi u skupini sa Škotskom, s kojom otvaraju turnir 14. lipnja u Munchenu, zatim s Mađarskom (19. lipnja, Stuttgart), a grupnu fazu natjecanja zaključit će 23. lipnja u Frankfurtu protiv Švicarske.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kai HavertzNjemačka nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti