REUTERS/Andrew Yates
REUTERS/Andrew Yates

Promašaj Man Uniteda dobio telefonski poziv od Lionela Messija koji ga nagovara da dođe u Inter Miami

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.12.23. | 14:20

Branič ima 61 nastup za Argentinu, a trenutno je član Boca Juniorsa

Lionel Messi ponovno provjerava dostupnost svojih bivših suigrača, budući da je Marcos Rojo sada kontaktiran zbog prelaska u Inter Miami.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Transferi Inter Miamija prije sljedeće sezone možda neće biti završeni do kraja godine, jer je Lionel Messi nazvao kolegu iz Argentine Marcosa Roju kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti. Momčad iz Major League Soccera potvrdila je potpisivanje ugovora s bivšim suigračem iz Barcelone Luisom Suarezom ranije ovog mjeseca, te se i dalje žele pojačati uoči otvaranja sezone 21. veljače.

Miami je već potpisao s Messijevim bivšim suigračima Sergiom Busquetsom, Jordijem Albom i sada Suarezom kako bi zadovoljio osmerostrukog osvajača Ballona d'Or.

Ali prema Continental 590 radiju u Argentini, i Messi i glavni trener Tata Martino su osobno nazvali Roja da vide je li zainteresiran za potpis za Miami. Rojo trenutno igra za argentinskog velikana Boca Juniors i ima ugovor do prosinca 2025.

Iako Rojo nije bivši Messijev suigrač iz Barcelone, igrali su zajedno mnogo puta u reprezentaciji. Rojo ima 61 utakmicu za Argentinu i bio je na dva Svjetska prvenstva, a većina tih nastupa bila je s Messijem na terenu.

Rojo ima samo 33 godine, ali nakon što je 2021. napustio Manchester United nakon sedam godina provedenih u Crvenim vragovima, mnogi su pretpostavili da je njegova visokoprofilna nogometna karijera gotova. Boca Juniors su nevjerojatno cijenjena momčad i jedan od teškaša u južnoameričkom nogometu, ali prelazak u Miami mogao bi dovesti braniča u iskušenje.

Miami je već poharao jedan južnoamerički klub u prosincu, nakon što su dogovorili dogovor s brazilskom stranom Gremiom da prekinu Suarezov ugovor i zapečate prelazak u Sjedinjene Države. Miami želi ojačati svoju kralježnicu uoči MLS sezone 2024., a Rojo je identificiran kao glavna meta.

S Messijem i Suarezom u napadu već se očekuje da će Miami dominirati MLS-om, s Busquetsom koji kontrolira vezni red i Albom kao ofenzivnim bočnim igračem. Rojo bi Miamiju dao stabilnost odostraga, a istovremeno im ponudio i prijetnju iz prekida, u čijim izvođenjima je Messi majstor.

Rojo je osvojio četiri trofeja s Bocom otkako se vratio u Argentinu, uključujući trostruku krunu 2022. Te je godine Boca osvojila Primera ligu, domaći kup i Superkup. Rojo nije uspio zabilježiti međunarodni uspjeh za razliku od Messija, budući da nije bio dio pobjedničkih momčadi Srebrne zemlje na prethodnom Svjetskom prvenstvu i Copa Americi.

Branič je bio ključni dio argentinske momčadi na Svjetskom prvenstvu 2014. i odigrao je svih 120 minuta u finalu protiv Njemačke. Argentina je izgubila 1-0 zahvaljujući golu Maria Götzea u dodanom vremenu, a dva puta su završili kao drugoplasirani na Copa Americi 2015. i 2016. godine.

Messi je donio Miamiju njihov prvi trofej kao franšizi prošle sezone dok je inspirirao uspjeh u Liga kupu. Izgubili su finale US Open Cupa dok je Messi bio ozlijeđen, ali očekuje se da će 2024. biti dominantni.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcos RojoLionel MessiGerardo MartinoInter MiamiMLSBoca JuniorsManchester UnitedArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti