Promašaj do promašaja! 10 najskupljih 'zimskih' napadača postiglo tek 19 golova

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.04.15. | 16:29

Vlasnik ste nogometnog kluba, a treba vam napadač? Nemojte ga kupovati u zimskom prijelaznom roku, a ako ste se baš odlučili na to, nemojte ga skupo platiti. Zaključak bi to bio pregleda učinka najskupljih 10 napadačkih transfera ove zime.

Plaćeni su oko 130 milijuna eura, ubilježili su 98 nastupa i postigli 19 golova. To je ukupni učinak 10 najskuplje plaćenih napadača koji su promijenili (europske) klubove ove zime. Velika većina njih su razočarala svoje nove navijače, a tek bi se za dvojicu moglo reći da su opravdali očekivanja.

Najbolje je prošao Napoli koji je za 12,5 milijuna eura iz Sampdorije doveo Manola Gabbiadinija. Ovaj 23-godišnji napadač odlično se snašao u vrućem Napulju, u 22 utakmice postigao već 8 golova te je pomogao svojem klubu da uđe u polufinale Europske lige, ali ga i održava u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka dogodine. Uz sve to, prema Transfermarktu mu je u ovih nekoliko mjeseci i skočila cijena – sadašnja mu je vrijednost 14 milijuna eura.

Donekle zadovoljni mogu biti i u Hullu. Oni su izdvojili gotovo 4 milijuna eura za 30-godišnjeg Senegalca Damea N'Doyea. Njemu su nastupi u Premiershipu vrhunac karijere, a u 10 nastupa za englesku momčad postigao je 5 golova čime je nadoknadio izostanak našeg Nikice Jelavića kojeg muče ozljede te ne može pomoći svojem klubu.

Ostali? Uglavnom za zaborav. Naravno, neki napadači su ove zime dovedeni kao svojevrstan zalog za budućnost, ali puno se očekivalo od Wilfrieda Bonyja, Seydoua Doumbije, pa i našeg Andreja Kramarića koji je u 12 nastupa za Leicester upisao 2 gola.

Učinak 10 najskupljih napadača u zimskom prijelaznom roku:

Wilfried Bony (Swansea – Manchester City, 32,3 milijuna eura): 8 nastupa, 1 gol
André Schürrle (Chelsea – Wolfsburg, 32 milijuna): 16 nastupa, 1 gol
Seydou Doumbia (CSKA Moskva – Roma, 14,4 milijuna): 8 nastupa, bez golova
Manolo Gabbiadini (Sampdoria – Napoli, 12,5 milijuna): 22 nastupa, 8 golova
Andrej Kramarić (Rijeka – Leicester, 9 milijuna): 12 nastupa, 2 gola
Ángel Correa (San Lorenzo – Atlético Madrid, 7,5 milijuna): bez nastupa
Omer Damari (Austria Beč – Leipzig, 7 milijuna): 8 nastupa, bez gola
Callum McManaman (Wigan – WBA, 6,35 milijuna): 7 nastupa, bez gola
Hernâni (Guimarāes – Porto, 4 milijuna): 8 nastupa, 2 gola
Dame N'Doye (Lokomotiv Moskva – Hull City, 3,96 milijuna): 10 nastupa, 5 golova

Napomena: Iznosi transfera su preuzeti sa stranice Transfermarkt, a statistika sa stranice Soccerway

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Wilfried BonyAndre SchürrleSeydou DoumbiaManolo GabbiadiniAndrej KramarićAngel CorreaOmer DamariCallum McManamanHernaniDame N'Doyeprijelazni rok

Ostale Vijesti