Profesionalni ruski huligani poslali poruku Englezima: Pripremite se umrijeti!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 18:28

Rusi mjesecima treniraju za sukob s drugim navijačima na Svjetskom prvenstvu.

Svi se sjećamo slika i video snimaka iz Marseillea 2016. kada je mala grupica „profesionalnih“ i prilično dobro pripremljenih ruskih huligana „pomela pod“ s mnogobrojnim (i pijanijim) Englezima, inače pionirima navijačkog (i huliganskog) pokreta u Europi, dugo godina smatranima najbrutalnijima na svijetu.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/QSrvvBHaOT8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

No, posljednjih godina došlo je do zamjene uloga. Engleski huligani koji su u osamdesetima bili strah i trepet cijelog svijeta već su u penziji, a mlađi su pogođeni policijskom represijom. S druge strane, huliganska scena u Rusiji je puno „liberalnija“, da ne napišemo da cvate, i ruski huligani se mjesecima prije velikih natjecanja pripremaju za okršaj s navijačima suparničkih reprezentacija.

Još uvijek popularni i satirični skeč Gitak TV-a iz 2008. se pokazao kao pravo vizionarstvo.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/knKmWsFiukQ" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Ruski huligani inače posebno imaju pik na poljske, hrvatske i prije svega engleske huligane. S obzirom na to kako će sve tri reprezentacije sudjelovati na Mundialu u Rusiji, Putinovi organi reda mogli bi imati prilično puno posla.

Britanski mediji su tako „pročačkali“ huliganske forume i društvene mreže u kojima su naišli na fotografije huligana koji treniraju i pripremaju se za predstojeće natjecanje (čak održavaju i "prijateljske" međusobne tučnjave po snijegu, treninga radi, još jedan dokaz genijalnog proročanstva Gitka) i njihove prijetnje kako će „ubiti“ svakog Engleza kojeg uhvate u Rusiji.

„Ok. Ako želite rat, dobit ćete rat. Tučnjava je u našoj kriv, ovog lipnja nećemo samo pjevati“, upis je jednog ruskog huligana upućen Englezima.

Cijeloj situaciji, dakako, ne pomaže niti zaoštrena politička situacija između Velike Britanije i Rusije.

Također, pojavile su se informacije kako će engleske huligane tražiti i navijači Argentine, države koja je u još od 80-tih u geo-političkom sukobu s Britancima.

Britanska policija je stoga izdala upozorenje engleskim navijačima da se pripaze, da ostanu samozatajni i da ne sudjeluju u nikakvim protestima i demonstracijama.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometuEngleska nogometna reprezentacijaRuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti