Prodajom tri najveće zvijezde zaradit će 220 milijuna eura, a već se zna gdje će ih preusmjeriti

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 13.05.20. | 14:38

Talijanski mediji raspisali su se o mogućnosti koja, iako u trenutnoj situaciji zvuči kao SF, može od Intera napraviti velesilu s kojom bi Conte mogao u napad ne samo na Scudetto, već i Ligu prvaka.

Jedan od klubova koji bi ovog ljeta mogao napraviti ogromne stvari je Inter. Antonio Conte na raspolaganju ima neosporno fantastične igrače, ali usprkos svemu oni mu i dalje nisu bili dovoljni da ove godine postanu konkurenti za osvajanje naslova. Nerazzurri imaju plan, a iako on u trenucima kada se gleda na svaki euro djeluje pomalo kao film znanstvene fantastike, on je u teoriji itekako ostvariv.

Naime, talijanski mediji, točnije Calciomercato, piše o „ludoj ideji“ kako bi Nerazzuri ovog ljeta na raspolaganju mogli imati nevjerojatnih 220 milijuna eura za transfere.

Prodajom svoje tri najveće zvijezde, Milana Škriniara za kojeg se očekuje da bi ga mogla dovesti Barcelona, Lautara Martineza koji se spominje u kontekstu istog klube i na njega gledaju kao nasljednika Luisa Suareza te Marcela Brozovića, hrvatskog veznjka koji je na meti Reala i Manchester Uniteda Inter bi stigao do nevjerojatnih 220 milijuna eura koji bi im osigurali da ovog ljeta „rade što ih je volja“ te bi Conte imao mogućnost kompletno izgraditi novu momčad u koju bi dovodio igrače onakvih karakteristika koji se najviše uklapaju u njegov sustav igre i s kojim bi njegova momčad postala jedan od favorita za osvajanje kako Scudetta, tako i Lige prvaka.

Calciomercato piše kako bi na Lautaru zaradili 90, Škriniaru 70 te Brozoviću 60 milijuna eura što donosi nevjerojatnu zaradu od 220 milijuna eura. Povrh svega navedenog, treba sačekati rasplet situacije s Maurom Icardijem za kojeg se još uvijek ne zna hoće li ga otkupiti PSG, iako u ovom trenutku sve izgleda kao da će Parižani to napraviti budući da za manje od mjesec dana sigurno ostaju bez Urugvajca Edinsona Cavanija.

Conte, u slučaju da se ova tri (ili četiri) transfera dogode već sada zna u koje bi igrače prenamijenio novce, a oni su Sandro Tonali, Timo Werner i Marash Kumbulla. Potonji je ujedno i najmanje poznato ime od trojice navedenih potencijalnih pojačanja, a upravo je on netko za koga mnogi talijaski stručnjaci smatraju da je ove sezone, uz naravno fantastičnog Ivana Jurića koji je sve to tako posložio, najzaslužniji za fantastičnu sezonu Hellas Verone koja je do stanke skupila 35 bodova u 25 odigranih prentvenih kola što ih je dovelo do izvrnog osmog mjesta.

Marash Kumbulla je Albanac koji je rođen u Italiji, a cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo je u Veroni. Ove je sezone odigrao ukupno 18 utakmica za Gialloblu, a debitirao je i Albaniju u kvalifikacijama za Euro u utakmici protiv Moldove.

Kumbulla je, iako ima svega 20 godina, postao okosnica i stup obrane Verone, a njegova trenutna tržišna vrijedost iznosi 22,5 milijuna eura. Baš su taj iznos Nerazzurri spremni izdvojiti za njegove usluge, a pretpostavlja se da klub kao što je Verona takvim novcima ne mogu reći ne.

Nadalje, tu je i Sandro Tonalli. Iako ga mnogi nazvijau novim Pirlom, ovaj talentirani veznjak izjavio je kako mu je veća inspiracija hrvatski kapetan Luka Modrić, a o tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku:

Tonnali je meta ne samo Intera, već praktički svih europskih velikana, a nekako se u kontekstu potencijalnog transfera najviše spominje PSG koji bi ga voljeli upariti s Marcom Verattijem.

Njegov odlazak iz Brescije je siguran da sigurniji ne može biti, usprkos najavi predsjednika kluba Massima Cellina koji je rekao kako za njega očekuje minimalno 100 milijuna eura. Conte bi definitivno znao kako postepeno od ovog nevjerojatno talentiranog playmakera napraviti igrača svjetske klase, a Nerazzurri polažu nade u Conteovo znanje kao glavni razlog uvjeravanja ovog mladić da je njihov klub najbolja opcija za njegovu budućnost. Ove je sezone Tonalli u Serie A odigrao 23 utakmice, a može se pohvaliti jednim pogotkom (Genoa) te s pet asistencija.

Iako danas prema TM-u vrijedi 31,5 milijuna eura, ukoliko ga žele učiniti novim stanovnikom Giuseppe Meazze, Zhang Kangyang će ipak nešto dublje zaviriti u svoje džepove.

Za kraj, tu je i Timo Werner. Iako je Dani Olmo izjavio kako bi za njega bilo najbolje da ostane u RB Leipzigu, o čemu ste već imali prilike čitati na Germanijaku, Wernerov odlazak ovog ljeta je veoma izgledan.

Piše se o interesu Manchester Uniteda, prati ga Real Madrid, tu su još Bayern Munchen i PSG, ali Inter djeluje kao izvrstan klub u kojem bi sve njegove kvalitete najviše došle do izražaja.

Od trojice potencijalnih pojačanja nema sumnje da će Werner biti najskuplji, ali jednako tako on je jedini igrač koji je odmah spreman činiti veliku razliku na terenu te ga se ne treba postepeno dozirati i od njega raditi klupski projekt.

24-godišnji Nijemac sve je što Conteu treba. Ima izvrsu završnicu, može igrati na više pozicija, jednako dobro koristi obje noge, nije sebičan tip napadače te je nenametljiv karakter koji bi se odlično uklopio u Conteovu svlačionicu.

Bilo kako bilo, Calciomercato vjeruje kako je ova megapromjena momčadi itekako moguća, a iako se za takvošto moraju dogoditi čak sedam velikih transfera, to ne bi bio prvi put u povijesti nogometa da u jednom ljetu vidimo nekolik ogoromnih transfera i nastojanje jednog od velikana da stvori megamomčad.

Navijači Intera sanjaju, a hoće li ovo sve biti nešto što će moći napraviti samo na videoigricama ili će se to sve dogoditi i u stvarnosti, pokazat će vrijeme.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Antonio ConteMarash KumbullaLjetni prijelazni roktransferiTimo WernerSandro TonaliMarcelo BrozovićLautaro MartinezMilan SkriniarMauro Icardi

Ostale Vijesti