Action Images
Action Images

Procurio Conteov popis želja: Sedam novih imena za zimu, bio bi zadovoljan i s trojicom (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 10:57

U Interu se spremaju za radnu zimu...

Antonio Conte ispao je iz Europe, međutim u prvenstvu je drugi i odlučio je sve adute baciti na domaće prvenstvo, no bahat kakav jest, nije upravi ponudio rješenje s postojećim resursima, nego je za sve loše okrivio igrače i sad bi ponovo želio pretresti svlačionicu.

Ugledna talijanska Gazzetta dello Sport danas je na naslovnici objavila Conteov popis želja za Djeda mraza. Na širem popisu je šest igrača, idealno bi bilo da mu za Božić barem četvorica završe ispod bora, a bio bi sretan i s trojicom, po jedinim u svaku liniju momčadi.

Na popisu želja su Marcos Alonso (Chelsea), Renato Sanches (Lille), Leandro Paredes (PSG), Gervinho (Parma), Alejandro Gomez (Atalanta), Rodrigo de Paul (Udinese) i Olivier Giroud (Chelsea).

Krenimo s prioritetima, Marcos Alonso igrao je sjajno kod Contea u Chelseaju, a talijanski strateg rado bi tu suradnju ponovio i u Interu. Kod Lamparda je, malo je reći, pao u drugi plan, jer su ispred njega Chilwell i Emerson. Conte je pregovarao još ljetos, međutim nije mogao slomiti Lamparda i dobiti Španjolca pa je probao s Kolarovim, međutim pristao je samo kao vatrogasno rješenje, jer Kolarova radije koristi kao stopera. Ostao je na Ashleyju Youngu i Ivanu Perišiću, a kako se našem reprezentativcu smiješi selidba iz Milana ove zime, jasno je kako mu je bek trenutačna preokupacija te se nada kako će Lampard pristati na manje uvjete ove zime.


Želi dvojicu veznih, jednog ofenzivnog i jednog defenzivnijeg, prva opcija bio mu je N'Golo Kante, međutim nije uspio prikupiti lovu pa traži jeftinije opcije. Jedna od njih mu je PSG-ov Leandro Paredes, a Conte se nada kako bi slanjem Christiana Eriksena u suprotnom smjeru mogao dobiti popust u Parizu. Alternativa je Renato Sanches koji je u Lilleu uspio oživjeti karijeru, cijena mu je 25.000.000 eura i Conte bi ga najradije upario s Nicolom Barellom u vezi. Postoje planovi C i D, treća opcija je najmanje vjerojatna, a riječ je o Granitu Xhaki, a četvrta 19-godišnji Nicolo Rovella iz Genoe.

Ofenzivna pojačanja pronašao je u Italiji. Zanimljiv mu je Udineseov univerzalac Rodrigo De Paul, koji bi mogao pokriti nekoliko pozicija u veznoj liniji, međutim Udinese traži 40.000.000 i teško da će spustiti cijenu u sezoni u kojoj se bori za ostanak i neophodan mu je najbolji igrač.

Puno realnija opcija je Alejandro Gomez, prekriženi kapetan Atalante zakačio se s trenerom Gasperinijem i traži izlaz. Conte smatra kako će iskusni Argentinac biti krađa prijelaznog roka, međutim sportski sektor nije siguran da želi isplatiti 10.000.000 eura za igrača koji ima 33 godine.

I za kraj Conte još želi jednog napadača, a njegova želja već je godinu dana Chelseajev Olivier Giroud. Inter ima Lukakua, Martineza i Sancheza, a kad ode Perišić bit će mu potreban četvrti napadač. Ganja ga već dva prijelazna roka, ali Francuz oklijeva jer status četvrtog napadača ima i u aktualnom klubu. Rezervna opcija mu je Gervinho iz Parme, njega je također već tražio, ali Parma nije željela pustiti najboljeg igrača...

Contea čeka uzbudljiva zima. Još jedna...



Tagovi

Marcos AlonsoGervinhoOlivier GiroudRenato SanchesAlejandro GomezRodrigo De PaulLeandro ParedesZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti