Procurili zahtjevi Mbappea za prelazak u PSG: 55 milijuna za potpis, privatni avion, dodatni džeparac…

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.11.18. | 18:41

Mladi Francuz, čini se, nije baš najskromniji…

U ljeto 2017. godine Paris Saint-Germain probio je sve granice kada su u pitanju transferi nogometaša. Za ukupnih 222 milijuna eura iz Barcelone je doveden Neymar, dok su za Kyliana Mbappea Monacu – u dvije rate – u konačnici isplatili 180 milijuna europske zajedničke valute.

ODIGRAJ Monaco - PSG

Novi spisi koje je objavio Football Leaks - koji se između ostalog bave korupcijom u vrhu UEFA-e koja je oprostila kršenje financijskog fair-playa Manchester Cityu u francuskom prvaku – donijeli su detalje pregovora između kluba s Parka prinčeva i mladog francuskog napadača.

Kako prenosi njemački Kicker, reprezentativac Tricolora za potpis je tražio 55 milijuna eura – 10 milijuna po godini ugovora te dodatnih 5 milijuna bonusa samo za stavljanje vlastoručnog potpisa na taj ugovor. Taj dio su katarski šeici ispunili, a njemački list prenosi listu želja koja je procurila koju uprava PSG-a nije ispunila.

Mbappe je, naime, tražio privatni avion koji će mu biti dostupan barem 50 sati godišnje. Iako to nisu ispunili, našli su kompromis sa 19-godišnjakom – uprava mu isplaćuje 30 tisuća eura mjesečnog džeparca kojim nogometaš plaća svoje osoblje: posebnog čuvara, vozača i tjelohranitelja.

Uz to, nekadašnji igrač Monaca zahtijevao je stavku u ugovoru po kojoj bi, ukoliko osvoji Ballon D'Or (nagradu za najboljeg nogometaša svijeta), automatski trebao postati najplaćenijim nogometašem PSG-a, što bi značilo da će biti bolje plaćen od Neymara. Francuski prvak je to odbio.

Međutim, Parižani su prihvatili stavku njegovog oca Wilfrida koji je zahtijevao svoju prisutnost na momčadskim treninzima, kao i to da može sa svojim sinom obavljati dodatne treninge u objektima kluba.

Osim toga, Kicker prenosi kako je 'brk omastio' i poznati super-agent Jorge Mendes koji je antidatiranim ugovorima – prema njihovim navodima – inkasirao minimalno 7.25 milijuna eura u ovom poslu između PSG-a, Monaca i Mbappea. Njegova uloga je bila – tu već Kicker ulazi u sferu nagađanja – odvraćanje interesa Real Madrida od mladog napadača. Drugi izvori navode da je Mendes zaradio čak 9 milijuna eura u ovom poslu, a ove navode zasad nije negirao niti jedan akter ove priče, iako su uredno kontaktirani od stranje novinara Kickera.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">So Jorge Mendes earned €9m on Kylian Mbappé’s transfer with backdated contracts. How he was involved in the deal was not clear. Real were ready to pay €214m, but the player chose PSG. <a href="https://twitter.com/hashtag/footballleaks?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#footballleaks</a> <a href="https://t.co/Pl3zKPWtMD">https://t.co/Pl3zKPWtMD</a></p>&mdash; Kristof Terreur(@HLNinEngeland) <a href="https://twitter.com/HLNinEngeland/status/1060075242654179328?ref_src=twsrc%5Etfw">November 7, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Kylian MbappéNeymarJorge Mendes

Ostale Vijesti