Tom Weller/DPA
Tom Weller/DPA

Procurili detalji ugovora: Sve je dogovoreno, Lovren se vraća u Lyon, čeka se samo potvrda!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 14:24

Hrvatski reprezentativac dolazi kao velika želja Laurenta Blanca.

Jučerašnja vijest da će Dejan Lovren postati novi/stari igrač Lyona nema koga nije iznenadila. Neki su čak sumnjali u vjerodostojnost onoga što je napisao L'Équipe , ali svega 24 sata nakon njihove objave izgleda kako je u potpunosti sve dogovoreno te se sada samo čeka službena objava Lyona. U šali se može reći da ni ne čudi da je transfer realiziran, ipak su pregovori počeli u 2022., a na kraju su završeni u 2023. godini…

Ruski i francuski mediji donose identične informacije glede detalja transfera. Lavovi će, prema svemu sudeći, za Lovrena platiti dva milijuna eura odštete, a iako se ne navode koliko će zarađivati, Francuzi javljaju kako će to sigurno biti manje nego u Zenitu gdje bi tjedno uprihodio više od 100 tisuća eura. Rusi navode da su u Zenitu bili spremni s Lovrenom pričati o produljenju suradnje, ali da bi se njegov ugovor pritom drastično smanjio, što Lovren nije prihvaćao.

Osim Lovrena, kao potencijalno pojačanje Lavova u zimskom prijelaznom roku spominje se i Evetonov Mason Holgate. Očito je da Blanc nije zadovoljan predstavama Diomandea i Lukebea, dok 34-godišnji Jerome Boateng u klubu više ima ulogu mentora nego igrača (što se i vidi po tome što je ove sezone upisao svega četiri nastupa u Ligue 1). Lovren bi u početnoj postavi trebao zamijeniti 21-godišnjeg Bjelokošćanina Diomandea te bi trebao na sebe preuzeti ulogu mentora i učitelja kod mladog Lukebea (20) koji već sad ima tržišnu vrijednost od 20 milijuna eura što ga čini drugim najskupljim igračem kluba.

Blanc vjeruje da Lovren u paru s Lukebeom može funkcionirati isto kao što je funkcionirao s Gvardiolom u hrvatskoj reprezentaciji na SP-u. Isto tako, kao jedan od većih problema Lyona ističe se i loša 'zračna igra', Lavovi su puno pogodaka primali nakon prekida te bi Lovren po tom pitanju trebao 'uvesti reda' u posljednju liniju.

S početkom u 17 sati, Lyon će 1. siječnja odigrati utakmicu 17. kola Ligue 1. U goste im stiže Clermont, ali okršaj dva bivša igrača Dinama (Lovren – Andrić) danas ipak nećemo gledati. Prema nekim informacijama, službena potvrda transfera mogla bi se dogoditi već danas, a hoće li se to dogoditi saznat ćemo u narednih nešto manje od 10 sati. (I..A.S.)



Tagovi

Dejan LovrenLyonLigue 1nogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti