Action Images / Peter Cziborra
Action Images / Peter Cziborra

Problemi za Rumunje uoči ogleda s Hrvatskom: Izborniku već sada poručeno da nakon Eura postaje bivši?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 08:01

Već sada je poznato tko bi ga trebao naslijediti

“Ostavka, ostavka”, orilo se ove subote Steauinim stadionom, mjestom gdje će svoju posljednju utakmicu u skupini odigrati Hrvatska i gdje je reprezentacija zemlje domaćina odigrala sve svoje dosadašnje utakmice na Euru U21. Autogol Dicana (89.) s kojim je Ukrajina došla do pobjede i plasmana u daljnju fazu natjecana bio je prilično šokantan za sve Rumunje. Da su izdržali još pokoju minute dulje, onda bi u posljednjoj utakmici grupne faze morali ‘razbiti’ Hrvatsku kako bi prošli dalje, dok je ovako ta utakmica postala revijalnog karaktera. Baš poput one između Španjolske i Ukrajine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su prije prvenstva bili veliki autsajderi te se vjerojatano ne bi plasirali na Euro U21 da nisu jedna od zemalja domaćina, Rumunji prema izabranicima Emila Sandoija nisu pokazali preveliko razumijevanje nakon poraza od Ukrajine. Štoviše, glasno su zazivali smjenu izbornika kojem je ovo drugi mandate na klupi U21 reprezentacije, a kako prenose domaći mediji, izgleda kako je vodstvo Saveza odlučilo udovoljiti njihovim željama te bi Sandoi nedugo nakon ogleda s Hrvatskom trebao postati bivši.

Zanimljivo, NS Rumunjske je od Sandoija očekivao da izbori plasman u polufinale što bi njegovim izabranicima osiguralo nastup na Olimpijskim igrama. Na pitanje što misli o povicima s tribina, Sandoi je rekao sljedeće:

“To mi neće predstavljati nikakav problem. Ne znam jesu li to tako mislili i jesu li to uopće vikali, bio sam koncentriran samo na utakmicu.”

Rumunji dodaju kako bi njegov nasljenik trebao biti trenutni izbornik U20 reprezentacije Daniel Pancu. Riječ je o legend Rapida koji je u klubu bio sve što je mogao – od igrača, trenera u akademiji i trenera prve momčadi, a jedan kratak period djelovao je i kao predsjednik kluba. Posljednjih godinu dana radi kao izborik U20 reprezentacije, s tim da je prethodno bio voditelj škole nogometa Voluntarija. Svestran čovjek, što jest, jest.

U svakom slučaju, izgleda kako će se Sandoi protiv Hrvatske oprostiti od U21 reprezentacije. Do nekog drugog puta i možebitno njegove treće sreće na toj funkciji.



Tagovi

Hrvatska U21Euro U21U21 Euro 2023

Ostale Vijesti