Problemi za Bjelicu uoči Ukrajinaca: Nema adekvatan plan B

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.11.19. | 11:23

Trener Modrih ima određenih problema s kadrom koji mu sužavaju mogućnosti prialgodbe.

 

Nogometaše Dinama večeras očekuje, može se slobodno tako nazvati, sudbonosna utakmica za plasman u knock-out fazu Lige prvaka. Od 21 sat na Maksimiru će istrčati momci Nenada Bjelice i ukrajinski prvak iz Donjecka, Šahtar. Strateg domaćih otklonio je sve dvojbe oko udarnog sastava i istrčat će u istoj formaciji kao i prije dva tjedna u Harkivu, ali s jednom izmjenom.

U početnoj jedanaestorci ponovno će se naći oporavljeni Bruno Petković, koji nije mogao zaigrati u prošlom kolu zbog ozljede, a za današnji ogled nema Marija Gavranovića. Švicarski golgeter odigrao je jako dobru utakmicu u Ukrajini, ali nije uspio oporaviti se od ozljede i neće ga biti na raspolaganju večeras na Maksimiru.

Međutim, to nije jedini problem Osječanina na klupi zagrebačke momčadi. Osim Gavranovića, zbog ozljede nema ni Amera Gojaka, a upravo su njih dvojica – ukoliko nisu bili u udarnom sastavu – bile prve izmjene stratega Modrih. Da stvar bude gora, ozlijeđen je i Damian Kadzior koji briljira u Prvoj HNL, ali još nije okusio igranje u Ligi prvaka.

Ipak, odlično bi došao Bjelici kojemu su zbog ozljeda ruke vezane što se tiče zamjena. Van pogona su i Lovro Majer te Sandro Kulenović, kao i otprije već ozlijeđeni Andrić, Pinto i Lešković.

Prema tome, ukoliko stvari pođu u krivom smjeru, Bjelica će ponovno morati 'iskemijati' nešto iz svog laboratorija jer na klupi ima mahom mlade igrače (Ivanušec, Gvardiol i Đira) ili one van ritma i forme (Moubandje, Hajrović i Atiemwen). Moguće da veću priliku s klupe dobije Luka Ivanušec koji se još aklimatizira na Bjeličine zamisli, dok su na klupi još i Mario Šitum i vratar Danijel zagorac.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Sandro KulenovićLovro MajerDamian KadziorMario GavranovićAmer GojakNenad Bjelica

Ostale Vijesti