Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Problem broj jedan: Hoće li Hajduku trebati novi vratar?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 08:01

Prva dva se oporavljaju, o njihovom stanu ovisi treba li tražiti pojačanje konkurencije, dok brani treći

Slaganje momčadi, koje Hajduk uskoro čeka za novu sezonu, kreće od vratara, a trenutno su u kadru Bijelih dvojica izvan stroja.

Ivan Lučić bio je na 'čišćenju' meniska, nema ga još od utakmice s Rijekom u gostima gdje su u vodu pale sve nade Bijelih da mogu nešto napraviti ove sezone i logično je da je nakon toga otišao na zahvat u Austriju kako bi se oporavio za početak priprema.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Službeni Hajduk ga je najavio na okupljanju za novu sezonu, no uvijek se ostavlja zrno sumnje hoće li to zaistao tako biti. Naravno da je normalno željeti Lučiću što brži oporavak, jer ove sezone bio je prvi vratar Hajduka, nadovezao se na odlično razdobolju na kraju prošloga prvenstva kada ga je među vratanice stavio tadašnji trener Ivan Leko.

Skupio je Lučić 50 utakmica u Hajduku, a došao je na mala vrata kada se ozlijedio teško Lovre Kalinić, a broj jedan je postao Karlo Sentić, no on je stavljen na klupu nakon teškog poraza u Maksimiru kada je Dinamo slavio 4-0.

Počela je tada Lučićeve rapsodija, bio je blizu i rekorda, tek je dio utakmice posljednjeg kola prepustio Danijelu Subašiću koji se u suzama oprostio od nogometa.

Lučić je čvrsto držao vrata i u ovoj sezoni, jer na povratak Lovre Kalinića čekalo se dugo, no on se osjećao spremnim i dobio je priliku u susretau Kupa protv Jadrana u Pločama otprilike godinu dana od teške ozljede.

I onda je opet Lučić preuzeo mjesto prvoga vratara, premda je Kalinić bio spreman i čekao zapet kao puška. Kada je Lučić osjetio probleme s koljenom, prvi kapetan kluba stao je pred vrata u prvenstvenoj utakmici s Dinamom kada su Bijeli poraženi 0-1, da bi branio i za četiri dana u Kupu, no ozlijedio se nakon nešto više od 15 minuta kada su Plavi vodili, a ušao je Lučić i spriječio katastrofu Bijelih.

Protiiv Osijeka je debitirao mladi reprezentaitvac Borna Buljan kojega su u priliku gurnuli Lučićevo koljeno i Kalinićev lakat, a spominjalo se da bi mogao na vrata i još mlađi Raul Bezeljak.

Buljan je po svemu sudeći rješenje do kraja prvenstva, ima četiri utakmice, a čekauj ga još tri. A onda sve ovisi o stanju Lučića i Kalinića, kako će se oni osjećati na početku priprema i hoće li barem jedan, ako ne i obojica, biti spremni za braniti.

Jer, u slučaju da ne bi mogli, morali bi se Bijeli okrenuti traženju nekog iskusnog vratara, premda još na posudbama imaju Tonija Silića i Sentića.

Ovisit će to i o novim ljudima u sportskom sektoru, novom članu Uprave koji se traži, sportskom direktoru i novom treneru koji bi trebao u službenoj utakmici debitirati u kvalifikacijama Konferencijske lige. To su ključna pitanja, oni će rješavati 'problem broj jedan'.



Tagovi

HajdukLovre KalinićIvan LučićBorna BuljanRaul BezeljakKarlo SentićToni SilićDanijel SubašićHrvatska nogometna ligaKonferencijska liga

Ostale Vijesti