REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Privremeno prvi: Sociedad preživio pljusak u Vigu i uzeo sva tri boda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 20:31

Baskijci su prvi barem do vikenda...

Bila je to prilika koja se ne propušta. Nakon jučerašnjeg dvostrukog kiksa Real Madrida i Seville, Real Sociedad je današnji susret sa Celtom Vigo dočekao uz mogućnost zauzimanja prvog mjesta na tablici. Barem privremeno. Naime, Sociedadu je s utakmicom više bio dovoljan i remi da barem nakratko zasjednu na samo čelo tablice. To im je i uspjelo, utakmica je završila 2:0 za gostujuću ekipu.

Gosti iz Viga su ispodprosječno otvorili sezonu, no već je u prvih nekoliko minuta bilo jasno kako će momčad Imanola Alguacila teško doći do sva tri boda na sjeverozapadu zemlje. Već je u šestoj minuti Celta prijetila preko Dennisa Suareza, no Matthew Ryan je bio na mjestu.

Nakon pomalo čudne epizode u Brightonu i Arsenalu, Australac je pronašao svoje „mjesto pod suncem“ u San Sebastianu. I dalje nema prednost kraj Remira koji i dalje obnaša funkciju „jedinice“, no današnja predstava bi ga mogla nametnuti kao ozbiljnog pretedenta za prvog vratara ekipe. Inače, utakmica je igrana pod jakom kišom što je dosta usporilo igru i uvelo određenu nervozu u oba sastava.

Što se Celte itče, oni su i dalje u kontinuitetu dobrih napadačkih opcija ponajviše zbog ostanka Iaga Aspasa i Nolita koji je nakon prvog mandata opet u dresu kluba nakon što je napustio Sevillu prošlog ljeta. Aspas je pak već punih šest godina u Vigu, trenutno je nezamjenjiv na poziciji šice.

U redovima Sociedada prvo ime je svakako ono Alexandra Isaka, švedskog reprezentativca koji je doslovce ekslplodirao na Europskom prvenstvu, a podršku mu da je mega-iskusni David Silva koji je svoje najbolje nogometne dane proveo u dresu Cityja.

Kao što smo i pisali, kiša je poremetila tempo ovog susreta, pa ne možemo ama baš ništa izdvojiti sem dvije obrane Ryana. Druga je stigla tik pred poluvrijeme. Nastala je velika gužva u petercu Sociedada, Mina je nezgodno pucao a sjajni Ryan sigurno odbio u aut. 

Iako je Sociedad imao jedinstvenu priliku pobjedom zasjesti na vrh tablice, Celta je vodila kolo većinu susreta ali je Socidead bio taj koji zaresao mrežu. Povukli su jednu kontru nakon pritiska domaćih, Januzaj se sjajno snašao i plasirao loptu Isaku na praznu mrežu. Kasnije je gol provjeravao i VAR ali je brzo stigla potvrda kako je gol regularan. Pronađite ga OVDJE.

Nakon tog pogotka je utakmica malo živnula, bez obzira na sve jaču kišu koja nije prestajala padati. Nolito je bio u dobroj šansi izjednačiti na 1:1 ali njegov udarac ide malo pokraj gola.

Sociedad je uglavnom pokušavao uhvatiti Celtu na krivoj nozi visokim pritiskom na skliskom terenu. To im je uglavnom polazilo za rukom, a ni brzi Isak nije imao ništa protiv takve igre. Pokušavali su gosti riješiti tako utakmicu, no no nisu uspjeli odraditi posao do kraja u jednoj od kontri.

Celta je imala najbolju namjeru nastaviti s pritiskom na Sociedad u nadi da će iz jedne prave prilike doći do izjednačenja, no prilike na terenu su bile nemilosrdne. Okrutan je bio i Sociedad koji je iz kornera povećao na 2:0 što je manje-više zapečatilo utakmicu i odvelo Real na vrh tablice. Dobar skok Elustonda pronađite OVDJE.

Do kraja utakmice nije bilo elana za povratak u utakmicu. Ni igračima nije bilo do igre zbog jake kiše, a Sociedad je već mislima na idućoj prepreci. Za vikend ih čeka ljuti derbi protiv Athletica!

Primera, 11. kolo

Utorak, 26. listopada

Alaves – Elche 1:0

Espanyol – Athletic Bilbao 1:1

Villareal – Cadiz 3:3

Srijeda, 27. listopada

Rayo Vallecano – Barcelona 1:0

Mallorca – Sevilla 1:2

Real Betis – Valencia

Real Madrid – Osasuna 0:0

Četvrtak, 28. listopada

Celta – Real Sociedad 19:00

Granada – Getafe 20:00

Levante – Atletico Madrid 21:30



Tagovi

Real SociedadCeltaLa Liga

Ostale Vijesti