REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

Prinova ili pojačanje: Topnici naciljali igrača za siječanjski prijelazni rok, dovode ga iz (novog) brazilskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 09:31

Prvotna cijena bila je 15 milijuna eura, ali situacija se sada promijenila…

Mikel Arteta prošle sezone nije uspio ostvariti snove svojih navijača koji nešto manje od 20 godina čekaju naslov prvaka. Dugo su Topnici bili na vrhu, ali onda je City u drugom dijelu sezone ubacio u brzinu više te su – treba priznati, potpuno zasluženo – na kraju osvojili naslov prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ove sezone Arteta ne misli posustati, njegov je cilj jasan, a iako se Arsenal ove sezone već pet puta 'poskliznuo' u prvenstvu (u 16 kola imaju 11 pobjeda, tri remija i dva poraza), u klubu i dalje svi vjeruju kako ove godine mogu otići do kraja.

Uprava kluba u potpunosti stoji iza Artete te su u zimskom prijelaznom roku spremni s nekoliko igrača osvježiti svlačionicu te dati Basku dodatnu mogućnost izbora. Posljednje informacije iz Brazila govore kako je Arteta sada naciljao 20-godišnjeg napadača Marcosa Leonarda koji je sa Santosom ispao iz brazilske Serie A.

Iako su prije par mjeseci odbili Romu koja je nudila 15 milijuna eura, kako je Santos ispao iz najvišeg ranga brazilskog nogometa, sad bi ih takva ponuda ipak mogla zadovoljiti. No, ponudu The Special Onea odbili su jednom, a to znači da druga doći neće. No, zato bi mogla doći ona koju će potpisati Arteta.

Kako u Arsenalu jako dobro igraju Gabriel, Martinelli i Gabi Jesus, nitko ne sumnja da bi im još jedan sunarodnjak sasvim dobro 'legao' u društvu. Jasno, svjestan je Marcos Leonardo da bi, u slučaju da zaista potpiše, ispočetka bio treća napadačka opcija Arsenala iza Jesusa i Nketiaha, ali i to mu je sigurno bolje od igranja u Serie B.

No, nije Leonardo jedini napadač kojeg prate Topnici. Pričalo se proteklih dana o Feyenoordovom Gimenezu, no on bi svakako koštao tri ili četiri puta više od 20-godišnjaka iz Santosa.

Za koga će se na kraju odlučiti Arteta, pokazat će vrijeme, ali sve je izglednije da bi novi topnik uskoro mogao doći u sjeverni dio Londona…



Tagovi

Mikel ArtetaArsenalSantosZimski prijelazni rokMarcos Leonardo

Ostale Vijesti