REUTERS/Thomas Peter
REUTERS/Thomas Peter

Princ Albert ljutit zbog Nike Kovača: Prenaglo je smijenjen, crta se podvlači na kraju, a ne usred sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 10:56

Monegaški suveren je na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu dao intervju televiziji Europe 1

Princ Albert od Monaca strastveni je ljubitelj sporta. Atletika, tenis, plivanje… Uostalom, monegaški je suveren sudjelovao na pet olimpijskih igara kao reprezentativac Kneževine u bobu (1988., 1992., 1994., 1998. i 2002.), supruga Charlene mu je također bivša olimpijka kao plivačica… Ipak, nitko nije imun na nogomet…

Tako je Albert, koji se trenutno nalazi u Pekingu na Zimskim olimpijskim igrama gostujući na televiziji Europe 1 pola sata govorio o raznim temama, a posebno se uzbudio na pitanje smjene trenera u nogometnom klubu Monaco, koji je nedavno Niku Kovača zamijenio Philippeom Clementom.


“Potonji je vrlo dobar trener, apsolutno šarmantan i s vrlo dobrim rezultatima u klubovima koje je dosad vodio. Ali Niko Kovač je možda trebao ostati još tih nekoliko mjeseci, do kraja sezone”, kazao je Albert Drugi, glava kuće Grimaldi. I potom dodao:

“Nadam se da griješim, ali mislim da je odluka o smjeni trenera bila malo prenagla. Predočeno mi je s nekoliko argumenata da je vrijeme za promjenu na klupi, jer nismo bili blizu ciljevima koje smo si zadali na početku natjecanja, ali trebalo smo podvesti crtu pod račun na kraju, a ne na pola sezone”, poručio je Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi.

Monaco se nakon 23 kola francuskog prvenstva nalazi na šestome mjestu sa 36 bodova, sedam manje od drugoplasiranog Olympiquea iz Marseillea, koji zauzima drugo izravno mjesto za Ligu prvaka. Podsjećamo, bivši hrvatski izbornik i kapetan Vatrenih smijenjen je uoči Stare godine, sedam dana prije Monaco je svladao Rennes 3-1. Po dolasku Belgijca Clementa, Kneževi su remizirali u Nantesu (0:0), izgubili u Montpellieru (2:3) te pobijedili Clermont (4:0) i Lyon (2:0).



Tagovi

MonacoNiko KovačLigue 1FrancuskaZimske olimpijske igre

Ostale Vijesti