Dusko Marusic/PIXSELL
Dusko Marusic/PIXSELL

Prije tri godine je bio član Ajaxa, a sad je potpisao za hrvatskog trećeligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 25.02.22. | 08:00

Defenzivni veznjak iz Nizozemske vuče korijene iz Konga, a njegovo ime i prezime zadat će velike probleme svim komentatorima na svijetu.

Momčad Novigrada pojačala se s dva igrača uoči proljetnog dijela sezone. U redove istarskog trećeligaša stigli su Nijemac hrvatskog podrijetla Teo Jukić te Nizozemac kongoanskog podrijetla Barthelemy Fumuyala Akahwakou.

23-godišnji napadač Jukić stiže iz slovenskog Rudara, ove sezone postigao je jedan pogodak u sedam nastupa u Drugoj slovenskoj ligi, a tamo je svlačionicu dijelio s nekoliko Hrvata od kojih je svakako najpoznatiji Karlo Žiger koji je na početku sezone stigao na posudbu iz engleskog velikana Chelseaja.

22-godišnji Nizozemac punog imena Barthelemy Fumuyala Akahwakou u Novigrad stiže nakon što je posljednjih gotovo godinu dana bio bez angažmana, s tim da mu je zadnji klub bio slovački Bardejov. Bart Fumuyala je sezonu 19/20. proveo u redovima nizozemskog velikana Ajaxa gdje je igrao za drugu momčad, a prije odlaska u Slovačku je jedan kratak period proveo u nizozemskom trećeligašu ASWH Ambachtu.

Fumuyala igra na poziciji defenzivnog veznjaka, a pravo nastupa imat će već ovog vikenda kad Novigrad igra zaostalu utakmicu protiv Jadrana iz Poreča. Zanimljivo, iako je Novigrad trenutno četvrta momčad 3. HNL Zapad s 21 bodom (13 manje od Crikvenica), nedavno su zatražili licencu za 2. HNL. Pokazatelj je to ambicija kluba, ali one su pomalo utopističke budući da na Lacu posljednje vrijem ne teče 'med i mlijeko'…


Tagovi

Novigrad3. HNLTreća HNLBarthelemy Fumuyala Akahwakou

Ostale Vijesti