REUTERS/Benjamin Westhoff
REUTERS/Benjamin Westhoff

Prije pet godina ostvario je transfer od 29 milijuna eura, a sad nakon BVB-a ide u Egipat

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 15:40

Godišnja plaća bit će mu 1.5 milijuna eura

U ljeto 2022. godine, nakon što je postalo poznato da će Sebastian Haller dulje izbivati s nogometnih travnjaka zbog velikih zdravstvenih problema koji su na kraju, srećom, sanirani, BVB je u svoje redove doveo napadača sličnog profila kako bi pokušali riješiti neočekivani problem. Anthony Modeste tada je imao 34 godine, nije to više bio onaj igrač koji je u svojem prvom mandatu u dresu 1.FC Köln nemilice zabijao, ali čelnici Borussije nisu imali izbora te su na bankovni račun Kölna za nekadašnjeg mladog reprezentativca Franuske uplatili 5.1 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U godinu dana u BVB-u, Modeste se nije iskazao. U 28 nastupa u svim najtecanjima zabio je svega dva pogotka, zbog čega odlazak na kraju sezone u nepopularni “Without Club FC” nikoga nije iznenadio. Dva mjeseca bio je na burzi, ali od nogometa se nije bio spreman oprostiti. Pričalo se o povratku u Francusku u kojoj nije igrao posljednjih 10 godina kad je iz Bordeauxa prešao u Hoffenheim za tri milijuna eura, ali potpis ugovora s nekim klubom (najveći interes pokazao je Clermnont) nije se dogodio.

Nije se znalo gdje će Modeste, kojeg navijači Kölna obožavaju budući da je klub na njemu ostvario čisti profit (doveden je za 4.5 milijuna eura iz Hoffenheima) od 34 milijuna eura u tri različita posla (posudba u TJ Quanjian 5.7 milijuna eura, transfer u TJ Tianhai 29 milijuna eura i transfer u BVB 5.1 milijuna eura), nastaviti svoju karijeru, ali onda se odnekud pojavio egipatski Al Ahly.

Pregovori nisu dugo trajali, Egipćani su pred iskusnog Francuza stavili ugovor na jednu sezonu koji mu garantira 1.5 milijuna eura, a on je to bez previše razmišljanja potpisao. Doduše, u ugovoru stoji i opcija dodatne godine, ali da bi se ona aktivirala, suglasni moraju biti klub i igrač.

Modesteu će Al Ahly biti 12. klub u bogatoj igračkoj karijeri u kojoj je postigao skoro 200 pogodaka. Preciznije, sada je na brojci 178, ali ako ga ‘krene’ u novom klubu, jubilej bi mogao dostići baš u Kairu…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Anthony ModesteBorussia DortmundAl AhlyEgipat

Ostale Vijesti